MANDAL: Svein Enersen kommer fra jobben som koordinator for 100 % sport i Media Norge og Schibstedgruppen. Før dét var han sportssjef i Fædrelandsvennen.

— Det blir selvsagt svært spennende og utfordrende i en tid der det skjer en revolusjon i mediebransjen som heller ikke går utenom lokalavisene, sier Enersen til fvn.no.

Før jul sa Kåre M. Hansen opp stillingen som redaktør for å begynne i Politidirektoratet. Dermed startet styreformann Kjell Moen jakten på ny redaktør. I tillegg til å lyse stillingen ut, ble også de ansatte bedt om å komme med tips om hvem man kunne spørre.

Enersen var ikke blant de ni søkerne som meldte sin interesse for redaktørjobben. Men han har vært med i prosessen fra start, ifølge styreleder Kjell Moen:

— Enersen er en av de som ble spurt. Han var med i et heat på flere aktuelle personer, og vi mener nå å ha fått en person som kan takle de utfordringer Lindesnes har.

Stabilt opplag

Og utfordringene vil særlig si å beholde og helst øke en svært lojale og stabile abonnementsmassen avisa har - og selvsagt øke opplaget også. Avisa har dessuten hatt en sunn økonomi over flere år som Enersen må ha fokus på å bevare.

— Dessuten skal også Lindesnes løftes videre inn i en digital verden som hele mediebransjen er i, sier Moen.

  • Det blir selvsagt svært spennende og utfordrende i en tid der det skjer en revolusjon i mediebransjen som heller ikke går utenom lokalavisene

Enersen sier han akter å gi Fædrelandsvennen solid konkurranse nå som regionavisa står foran en svært omfattende satsing på nettavisen og der man snart må være abonnement for å kunne lese de fleste artiklene. — Jeg tror på sikt at de fleste nettavisene, også Lindesnes, vil ta betalt for bruken, sier han.Enersen var fram til nyttår sportssjef i Fædrelandsvennen før han ble koordinator for all sport i Media Norge og Schibstedgruppen. I Fædrelandsvennen har han jobbet i 13 år.

Fotballspiller

Han er opprinnelig stavangergutt, og er mest kjent for å være fotballspiller på Viking, Bryne, Kongsvinger og Start fra han var 16 til han ble skadet og måtte slutte som 29-åring.

Nå er han bosatt i Søgne med sin kone Trine Lise Tånevik Enersen. De har to gutter på 13 og 11 år.

— Vi vil fortsatt bo i Søgne, i alle fall inntil videre, sier Enersen. Han er ikke veldig godt kjent i mandalsdistriktet, så det blir den første store utfordringen han får. Han skal også bli kjent med de ansatte i Lindesnesgården når han går i gang med jobben 11. juni.

Utålmodige

Torsdag ettermiddag gikk han rundt på avishuset og hilste på folk. - Det er godt å ha ny redaktør på plass, vi har vært utålmodige, sier nyhetsredaktør Ole Aa. Brattfjord.

Han var avventende til å kommentere valget av redaktør. - Vi må jo lære Svein å kjenne først, sier Brattfjord.

Fram til Enersen tiltrer stillingen 11. juni, vil Lindesnes ha konstituert redaktør. Det blir ansvarlig redaktør i Farsunds Avis, Sveinung W. Jensen, som i overgangsperioden får en dobbeltjobb som redaktør.

— Mitt hovedfokus vil fortsatt være på Farsunds Avis. I Lindesnes blir det 'business as usual» fram til Enersen er på plass, sier Jensen til sin egen avis.