KRISTIANSAND: Den tiltalte mannen virket helt uberørt da han kom til rettssal åtte i tinghuset like før rettsforhandlingene startet klokken ni, fulgt av to arrestforvarere. Han har sittet i varetekt siden han natt til lørdag 1. september uprovosert slo ned kjæresteparet med en jernstang.

Statsadvokat Johan Martin Kile fortalte i retten at da politiet kom til stedet, ble kjæresteparet funnet liggende på bakken, blødende fra hodet. Begge ble umiddelbart brakt til sykehus. Senere ble det konstatert at de hadde fått brudd på hjerneskallen. På bakgrunn av informasjon politiet fikk fra vitner, ble den tiltalte pågrepet dagen etter hendelsen. Kjæresteparet har stort sett vært sykmeldt etter hendelsen.

Sterkt preget

Den 32 år gamle kvinnen som ble slått ned, var den første som forklarte seg for retten. Hun var sterkt preget da hun startet sin forklaring. De som var til stede i rettslokalet, kunne lett se at hun har store arr i hodebunnen etter voldsutøvelsen.

Kvinnen fortalte at det hadde vært utilbørlige tilrop fra en guttegjeng mens hun og kjæresten gikk i Markens. Etter hvert gikk kjæresteparet, men før det hadde kvinnen sagt til en av dem som var der at "jeg er ikke redd deg". Gråtende vendte kvinnen seg til tiltalte og sa at "dette var jo det verste jeg sa, sett i ettertid". Hun ble truet og ringte politiet, og fikk råd om å gå fra stedet.

Snakket med politiet og ble slått ned

— Jeg snakket med politiet, og holdt kjæresten i den ene hånden og telefonen i den andre. Da så jeg ham (tiltalte – red. anm.) komme løpende med jernstanga. Det er det siste jeg husker fra det som skjedde, fortalte kvinnen.

Kvinnen ble vist jernstangen som ble brukt, men hun kunne ikke gjenkjenne selve slagvåpenet.

— Men det var langt og blankt, sa den fornærmede kvinnen, sterkt beveget.

Da kvinnen detaljert fortalte om det hun kunne huske fra voldsutøvelsen, kom også tårene til hennes kjæreste som satt og hørte på forklaringen.

32-åringen forklarte at etter hvert kom de til sykehuset i ambulanse.

"Til Ullevål"

— På sykehuset var det veldig kaotisk. De ropte og sa at ”hun må til Ullevål…hun må til Ullevål”. Jeg var også opptatt av min sønn som var på overnatting og at han ikke måtte komme hjem til tomt hus. Så husker jeg ikke mer før jeg våknet på Ullevål etter et par dager.

Kvinnen fortalte at tiden etter voldsepisoden har vært vanskelig og skummel.

Hun henvendte seg direkte til den tiltalte.

- Etter at du slo meg tok det to måneder før jeg kunne åpne munnen min to centimeter. Det gikk flere dager før jeg kunne gå på do alene.

Med et fast blikk på tiltalte sa hun at sønnen fortsatt har skyldfølelse.

— Hadde han ikke dratt på besøk til kameraten hadde jeg ikke gått ut og dermed hadde du heller ikke slått meg. Han ble bedt om å komme til Oslo fordi han ikke var sikker på at mora ville overleve.

"Du har ødelagt meg"

Den 32 år gamle kvinnen viste på oppfordring fra sin bistandsadvokat arrene i hodebunnen.

— Det er fortsatt vondt å ligge på den siden av hodet. Jeg har netter hvor jeg ligger med mobilen ved siden av meg, klar til å ringe politiet for å forsikre meg om at du fortsatt sitter i fengsel. Jeg tør ikke gå i den gata der du slo meg ned. Det er så urettferdig. Jeg har bodd her i ti år. Vet ikke om jeg tør å bo her når du slipper ut...... Det er så urettferdig. Du har ødelagt meg, sønnen min og mitt forhold til Kristiansand.

— Dette er jeg preget av hver dag. For ikke så lenge siden gikk jeg nedover Markens. Da så jeg en politibil. Dermed lølp jeg inn på jobb. Gjemte meg på toalettet og startet å gråte. Jeg tror ikke du har peiling på hva du har ødelagt. Det betyr ikke om du får en lang dom. Jeg er bare redd for deg når du kommer ut.

Den tiltalte fulgte intenst med da kvinnen forklarte seg.

— Det er ikke sikkert at jeg overlever et nytt angrep. Jeg kan ikke leve med at du er ute i frihet.