TENERIFE: 12 personer er brakt til sykehus etter at en buss fra reisearrangøren Ving har kollidert på den spanske ferieøya Tenerife, ifølge VG.

— Det var 33 nordmenn på bussen. 21 sitter allerede på flyet på vei hjem. 12 er igjen på reisemålet og ti er på sykehus. Jeg har ikke hundre prosent oversikt over skadeomfanget, men etter det jeg har fått gjengitt, er det snakk om brudd i ben og armer og noen har ømhet i nakken, sier Tonje Fossum, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving til Fædrelandsvennen.

Ifølge Fossum var det sikkerhetsbelter i bussen som krasjet. Bussen skal ha kommet feil ut i en rundkjøring 150 meter fra flyplassen, kjørt ned noen palmer i rundkjøringen og havnet i et blomsterbed.

— Vi er nå først og fremst til stede på sykehuset og hjelper de skadde så godt vi kan. Når vi får oversikt over skadene, skal vi også få hjulpet dem hjem igjen så raskt som mulig. De som var på bussen opplevde nok dette forskjellig, men det er klart at de er berørt av å ha vært i en ulykke, sier Fossum.

Hun har ikke oversikt over hvor i landet passasjerene kommer fra, eller hvor mange av de skadede som er barn.

Sørlending skadet

En familiefar fra Sørlandet forteller til VG at sjåføren mistet kontroll på bussen.

— Vi nærmer oss flyplassen når sjåføren mister kontrollen på bussen. Det går forferdelig fort. Han ligger i omtrent 120 kilometer i timen. Jeg tenkte at enten har han fått et slags epilepsianfall eller så har han mistet bremsen, sier familiefaren som var ombord sammen med sin kone og tre barn. Han ønsket ikke navnet sitt på trykk.

Det skal ha vært flere små barn om bord, og svært kaotiske tilstander i bussen før og etter ulykken.

Småbarnsfaren fra Sørlandet er på sykehus i Tenerife med sin eldste sønn, som ble fraktet dit i ambulanse.

— Han har gipset og også sydd flere sting i ryggraden. Rutene knuste og glasset sprutet inn. Det var helt åpenbart at flere var skadet, sier han til VG.

Ifølge NRK, skal de mest alvorlige skadene være benbrudd.

Kaotisk på ulykkesstedet

Alle passasjerene var på vei til flyplassen for å reise hjem til Sverige og Norge.

Nordmennene om bord på bussen skulle ankommet Gardermoen klokken 13.30. Ifølge en anonym kilde i svenske Aftonbladet, var det kaotisk på ulykkesstedet.

– Det var ganska kaotisk med svært mange ambulanser, sier kilden til avisen.

Lokalavisa Diario de Avisos på Tenerife melder at helsepersonell fra flyplassen rykket ut til ulykkesstedet og tok hånd om de skadde. Fem ambulanser, brannbiler og politi rykket også ut til ulykkesstedet, melder avisa.

Vet du noe om denne saken? Tips oss på nyheter@fvn.no eller 38 11 30 16