KRISTIANSAND: — Jeg regner med at sperremateriell på avveie førte til at noen trodde de kunne kjøre inn i tunnelen, sier Stig Berg-Thomassen i Statens vegvesen, prosjektleder for den nye Vågsbygdveien.

Klokka 22.30 tirsdag kveld fikk politiet melding om at flere biler hadde kjørt inn i det østgående, uferdige løpet i Vågsbygdporten, løpet som går fra Vågsbygd mot sentrum.

Bilistene havnet på Xstrata-siden av tunnelen og og ble geleidet tilbake til Vågsbygd av en politipatrulje.

Forglemmelse?

Berg-Thomassen tror nødvendigvis ikke at "bøller" har flyttet på markeringsskiltene, som sperrer veien inn til den uferdige tunnelen:

— Det hele kan ha vært en forglemmelse fra entreprenørens side.

Ikke første gang

Ifølge prosjektlederen er det ikke første gang at privatbilister ha tatt en tur innom det uferdige tunnelløpet.

— Det er ikke første gang at "herr og fru Hansen" har vært på tur. "Fru Hansen" fulgte etter en anleggsbil inn i tunnelen her forleden, forteller Berg-Thomassen, som understreker at han ikke ønsker privatbilister på anleggsområdet i Vågsbygd.

— Vi har fokus på å sørge for nødvendige sperringer, men det finnes en del steder der anleggstrafikken må inn, legger han til.

- Tunnelen skal bli til alles glede

Om bilister som er på bomtur i feil tunnelløp, sier prosjektlederen følgende:

— Jeg synes jo det bør ringe ei bjelle når en bilist kommer inn på en vei uten belysning.

- Kanskje enkelte bilister er litt nysgjerrige?

— Vi setter pris på at publikum synes tunnelen er fin, men det er ikke ønskelig med privatbiler på anleggsområdet. Vi håper at tunnelen kan bli til alles glede etter hvert, sier Berg-Thomassen.