KRISTIANSAND: Historien startet for minst to år siden, men kan ha pågått enda lenger. Da fikk nemlig Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor, mailen for første gang. I mailen blir man spurt om å sende den videre til andre. Hvis du sender den videre til åtte andre, kan du vinne en Ericsson T18. Hvis du sender den videre til 20 andre, kan du vinne en Ericsson R320. Dette stemmer altså ikke.

Mye tøys — Denne historien viser bare hvor håpløst det er med kjedemail. Så vidt jeg vet er ikke lenger T18 i salg. For det andre har aldri verken Nokia eller Ericsson hatt en slik kampanje. Dette viser bare at det er mye tøys med kjedemail, med mindre det er opprop for en god sak, sier Lessum.

For å gjøre mailen ekstra troverdig, er den underskrevet med en kundeansvarlig i Telenor. Der står både tittel og mobiltelefon til den ansatte. Til alt overmål er denne personen er reell person som jobber i Telenor. Grunnen til at hun har fått navnet sitt på denne mailen, er hun skyld i selv. Hun svarte nemlig på kjedebrevet og la med sine personlige data nederst. Derfor fikk plutselig mailen ekstra stor troverdighet.

Fryktelig lei seg - Denne kvinnen er fryktelig lei seg for det som har skjedd, og hun har gjennomgått mer enn nok i denne saken. I tillegg til at hun har fått refs fra sine overordnede, har hun fått mange telefoner fra personer som lurer på om dette virkelig stemmer. Hun innser selv at hun har gått på en blunder da hun svarte på mailen til og begynne med, og det var en fryktelig tabbe, sier Lessum.

Hva synes du om denne saken?

— Jeg synes ikke dette er måten å drive markedsføring på. Dette gjør bare folk irriterte og fyller opp mailboksene deres, sier han.

Ikke virus Han gjør oppmerksom på at det ikke er noe virus i mailen, og at den derfor ikke er farlig å åpne. Bare utrolig irriterende. Han aner heller ikke hvor mange som har mottatt mailen etter to år.

— Dette er altså en reell person i Telenor. Hva synes du om at ”tyver” har blitt så utspekulerte at de finner reelle personer og bruker deres navn, stilling og internnummer for å lure andre?

— Jeg synes ikke noe om at Telenor blir stående som avsender av dette. I den grad det irriterer noen, er det heldig. Vi ønsker jo ikke å irritere noen, sier Lessum.

For sikkerhets skyld: Selv om du har mottatt mailen og sendt den videre til et uttall mennesker: Telenor kommer ikke til å gi ut noen mobiltelefoner.

Har du sett mailen? Send inn din historie og fortell.