KRISTIANSAND: Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett skal mannen ha blitt målt til 132 km/t like ved Dyreparken på E 18 i juli i år.

Da mannen ble stoppet av politifolkene som målte sjåføren med laserutstyr, nektet 18-åringen for å ha kjørt så fort som politifolkene hevdet. Lindesnesmannen hevdet han selv hadde sett på speedometeret på den aktuelle strekningen, og at han maks kunne ha kjørt i 110 km/t. Denne påstanden ble også støttet av broren som satt i baksetet på bilen. Ifølge broren skal 18-åringen kun ha kjørt i 105 km/t.

I retten påstod også 18-åringen at politimannen, som stoppet ham ved Dyreparken, skal ha uttalt at han skulle skrive en «grisete rapport» dersom sjåføren ikke samtykket til førerkortbeslag. 18-åringen hevdet også at han følte seg presset til å skrive under, og at det motsatte kunne være farlig for ham.

Retten mente på sin side at 18-åringens påstander ikke holdt vann, og at ingen forhold i saken tydet på at målingen var feil. Retten påpeker blant annet at politimannen som foretok målingen, har lang erfaring med denne typen fartskontroll.

— Det legges heller ikke vekt på anførselen om at det for politiet av og til «går sport i å ta flest mulig», skriver retten.

I tillegg til 40 timers samfunnsstraff, må 18-åringen betale 3000 kroner i saksomkostninger til staten. Han mister også lappen for en periode på ni måneder, og må gå opp til full førerprøve.