KRISTIANSAND: — Vi var i vært i kontakt med mannens familie. De har opplyst om at han holdt på med å trene en eller annen form for kampsport, forteller etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Geir Hansen, til fvn.no.

Det var i går kveld klokken 19.39 at politiet fikk melding fra flere turgåere i Baneheia om en mann av asiatisk opprinnelse som viftet med et sverd.

— Mannen var kledd i militærtøy, og var i besittelse av et en meter langt sverd. Han skal ikke ha truet noen, men jeg skjønner jo at folk ringer til politiet når de ser ham, forteller Hansen.

Hansen sier at han, slik situasjonen er blitt beskrevet for ham, opplever det hele som ganske harmløst.

Politiet tok imidlertid ingen sjanser da de ble kontaktet, og rykket ut med flere mannskaper.

— Mannen kunne ikke et ord norsk eller engelsk, men politiet på stedet fikk til en slags dialog med mannen. Litt kranglete var han, men politiet hadde han hele tiden under en kontroll. Han ble etter hvert tatt med inn på stasjonen, sier Hansen.

På grunn av at mannen viftet med et sverd på offentlig sted, og at dette var egnet til å skape frykt, ble mannen ilagt et forelegg på 5000 kroner.

— Han har vagt å benytte seg av betenkningstid på om han vil godta forelegget eller ikke, opplyser etterforskningslederen.