KRISTIANSAND: Inne på Harveys sportsbar skal Erik Jenssen ha snakket med en mørkhudet person med rastafletter festet i en hårstrikk. Enkelte pubgjester reagerte på møtet mellom de to. Mannen har ikke meldt seg for politiet

— Inne på et utested kan det være et mylder av mennesker, så det trenger ikke være noe spesielt med dette. Dessuten skjedde møtet en stund før siste observasjon. Vi vil likevel snakke med mannen, sier Hansen.

— Hva er sannsynligheten for at det har skjedd noe kriminelt?

— Det er ingenting så langt som tyder på det, men vi holder alle muligheter åpne, sier etterforskningslederen.

Håper på tips Derfor går nå politiet ut med en detaljert beskrivelse av de siste observasjonene som er gjort av 24-åringen den aktuelle natten i håp om å få inn ytterlige tips som kan før til oppklaring.

— Man kan selvfølgelig spekulere i mange teorier om hva som har skjedd, men det er ingen opplysninger som bringer oss nærmere et svar. Derfor er vi helt avhengig av at vitner kommer med nye opplysninger som kan lede politiets arbeid i riktig retning, oppfordrer etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Geir Hansen.

Flere søk

Over flere dager ble det gjort søk både med båt og dykkere i havnebassenget i Kristiansand. Det er gjort hundesøk i skogholt og langs jernbanelinja i retning av Erik Jenssens bolig på Dalane i Kristiansand. Letemannskap har også gått manngard i området ved 24-åringens bolig. Alt har vært resultatløst.

— Dette er fryktelig vanskelige saker. De søk vi har gjort har vært nødvendige, men nå mangler vi opplysninger for å iverksette ytterligere søk. Vi kan selvfølgelig lete mer, men spørsmålet er da ”hvor skal vi lete?”. Det må være en fornuftig grunn til å sette i gang noe, sier Hansen.

Sannsynligvis omkommet

Erfaringsmessige vet politiet at savnet-saker i Kristiansand ofte ender opp med at lik blir funnet i havnebassenget. Politiet frykter det samme vil skje i denne saken.

— Det mest sannsynlige er nok at han blir funnet omkommet. Men så lenge man ikke vet, så må man holde alle muligheter åpne, sier Hansen.