ARENDAL: Den endelige obduksjonsrapporten blir ikke klar før i september, men politiførstebetjent Marit Buaas ved Arendal politistasjon har fått den foreløpige rapporten.

— Det er ikke påvist en sikker dødsårsak. Foreløpige obduksjonsfunn kan imidlertid tyde på at dødsfallet skyldes drukning, leser Buaas for fvn.no.

Politiet tror mannen er en rundt 50 år gammel mann fra Polen, som bodde i Arendal. Han har bodd i Arendal i alle fall det siste halvåret, men hadde verken jobb eller familie i sørlandsbyen. 28. mai ble han funnet av forbipasserende.

Politiet har tidligere opplyst at de tror mannen kan ha stått i vannkanten for å gjøre sitt fornødne, og så falt i vannet.

Nå arbeides det med å komme i kontakt med mannens familie i Polen. Etter det fvn.no erfarer, er familien ennå ikke kontaktet. Politiet i Arendal henviser til den polske ambassade i Oslo. Konsulen ved konsulatavdelingen der sier at de er informert, men jobber ikke med saken, det er det Interpol som gjør. Hos Interpol får fvn.no opplyst at de ikke er involvert i letingen etter familien.

Interpol bistår imidlertid politiet i Arendal med å skaffe opplysninger fra Polen som kan endelig identifisere mannen.

— Det ser ut til at vi må lage en rettsanmodning til polske myndigheter for å få de «vanlige tingene». Det tar lang tid, sier Marit Buaas.

Politiet ønsker for eksempel fingeravtrykk, tannstatus, DNA fra familiemedlemmer eller medisinsk journal, slik at det er mulig å fastslå identiteten.