ÅMLI: Rune Homme opplevde sitt livs mareritt da han etter en fest i Åmli i fjor sommer ble beskyldt for å ha mobbet en kvinnelig festdeltaker. Noe som etterhvert viste seg å være en misforståelse.

En 26 år gammel bussjåfør fra Froland så rødt og forfulgte Homme med en 12 meter lang buss, som han til slutt brukte for å presse han ut av veien og knuse bilen hans mot en husvegg, skriver Agderposten. I forkant av dette skal 26-åringen ha gått fysisk til angrep på Homme ved blant annet å ta kvelertak på han. Og da Homme prøvde å flykte i bilen sin, sammen med en 16 år gammel medpassasjer, tok Frolands-mannen opp jakten i buss.

Angrep foreldrene

Den ville ferden endte utenfor huset til Hommes foreldre. Og tiltalte beskyldes også for å gått til angrep på disse to eldre menneskene. Angivelig skal han ha dyttet Hommes far i bakken og dratt hans mor etter håret.

-Det var som i et mareritt, forteller Rune Homme til Agderposten etter at første dag i Aust-Agder tingrett er over.

Alvorlige anklager

Tiltalen mot 26-åringen er svært alvorlig og han risikerer 10 måneders fengsel. Han har selv forklart at han innrømmer at det svartnet for han og at han ikke mente å kjøre på Hommes bil.

-Jeg har et veldig sinne. Jeg overreagerte helt sikkert, sa 26-åringen i retten mandag.

Han har tidligere hevdet at han ikke kjørte i fylla den aktuelle kvelden. Det foreligger ingen blodprøve av mannen, da han var forsvunnet fra stedet da politiet kom frem. I går innrømmet han likevel at han sa at han var edru for å vri seg unna straff.