Les også: Raser mot B-stempel | Kleppe støtter Grim-elevene | Streiker mot skoletvang

KRISTIANSAND: – Jeg synes dette er en kjempegod løsning. Vi er ikke så opptatt av hvor elevene skal få lov å søke, men vi har reagert på at de nye reglene nærmest har blitt tredd nedover hodet på både elever og lærere. Dette har slått urimelig ut for Grim. Derfor er det meget gledelig om dette forslaget blir vedtatt, sier koordinator for kommunalt foreldreutvalg i Kristiansand, John Pedersen.

Fylkestinget i Vest-Agder vedtok tidligere i høst at elever som går på Grim bare skal kunne søke til Tangen og Kvadraturen videregående skole. Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre, Pensjonistpartiet og elever ved Grim skole protesterte kraftig, blant annet fordi elevene ikke har fått lov å uttale seg i saken.

– Jeg er glad for at det kan se ut som om politikerne snur. Dette viser at det nytter å protestere, sier elevrådsleder for Grim skole, Solveig Kalstø.

I saksfremlegget til møtet i hovedutvalg for kultur 20. november, er det foreslått at elever fra Grim kan søke både Katta Gimle, Tangen og Kvadraturen videregående neste skoleår. I forslaget står det at man tidlig i 2009 skal starte med å utarbeide inntaksregler som skal gjelde fra skoleåret 2010/2011. Saken skal også behandles i fylkestinget 16. desember.