BIRKENES: — Ekkelt, synes jeg. Da jeg ringte i mobilen ved Storemyr like nord for Norton, fikk jeg inn en annen telefonsamtale på mobilen min. Jeg kunne høre hva som ble sagt, men de hørte ikke meg, forteller den 26 år gamle kvinnen fra Birkeland til Fædrelandsvennen.

Akkurat det samme har skjedd for ei venninne av Marianne og broren hennes.

— Vi er altså tre som har opplevd det samme på samme sted. Hva skjer, spør Marianne Børresen.

Da hun ringte, fikk hun en mannstemme inn på telefonen:

— Han sa ja, ja, ja flere ganger. Jeg forsøkte å bryte inn, men han hørte ikke meg. Personen jeg egentlig snakket med, hørte det heller ikke. Nå var jo ikke dette farlige ord, men det er ekkelt å tenke på at ting man sier kan høres av vilt fremmede. Det skal jo ikke være sånn, sier hun.

I Telenor jobber aldri hvilende Bjørn Amundsen som dekningsdirektør. Selv om han sitter på restaurant i Tromsø, tar han saken på strak arm. Han må ringe noen telefoner, men lover å komme tilbake raskt.

Etter ti minutter kommer han med en mulig forklaring.

— Alt tyder på en sambandsfeil. Vi har hørt om liknende tidligere, selv om det er meget sjelden og selvsagt ikke skal forekomme. Vil samtidig si at ingen har ringt oss og meldt fra om dette i det aktuelle området ennå. Derfor bra at noen sier fra.

- Hva er en sambandsfeil?

— Det kan være mye. Men skal vi finne fram til riktig bunt med kabler og ledninger og riktig sted, er vi avhengig av at Marianne Børresen ringer oss. Hun må gi fra seg telefonnummer, fortelle når hun ringte og hvem hun ringte. Hvis flere har opplevd det samme, vil vi ha kontakt med dem og. Da kan vi trolig greie å finne feilen, forteller Amundsen.

Men som sagt hviler ikke Amundsen ofte. Derfor ringer han tilbake sent søndag kveld:

— Vi har nå funnet feilen på en basestasjon i Lillesand. Den er stengt for natten. Vi retter feilen mandag, forteller Amundsen.

Om han fikk fullført middagen i Tromsø, vites ikke. . .