KRISTIANSAND: — På bildet svindler mannen eieren av kredittkortet for 27.000 kroner på en Mestergull-butikk, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Per Kristian Klausen, til fvn.no.

Eieren av det stjålne kredittkortet, Johnny Didriksen, sier at han oppdaget at lommeboka hans var borte torsdag ettermiddag. Lommeboka inneholdt flere kredittkort og et par tusen kroner. Det var politiet som varslet Didriksen om svindelen.

Saken fortsetter under bildet

SVINDLET: Johnny Didriksen eier kortet som en mann i 20-årene svindlet rundt 100.000 kroner fra i går. Han synes det er forferdelig å bli frastjålet så mye penger. FOTO: Arkivfoto

100.000 kroner

— De stjålne kortene ble brukt i to gullsmedbutikker og i en rekke andre butikker i Kristiansand sentrum i går. Vi venter på at eier av kortene skal komme med en utskrift av bankkontoen sin slik at vi kan få en nøyaktig oversikt over hvor mye penger det er snakk om, sier politibetjent i Kristiansand, Vidar Svendsen, til fvn.no.

Men han er overbevist om at man i hvert fall snakker om et beløp på rundt 100.000 kroner.

— I tillegg var det jo et forsøk på å bruke kortet i en tredje gullsmedbutikk, men her lykkes han ikke med det, forteller Svendsen.

Ikke pågrepet

Da han ikke lyktes med å bruke det stjålne kortet i den tredje gullsmedbutikken stakk mannen av. Både politiet og Securitas skal ha vært etter mannen, men han klarte å komme seg unna.

Mannen er fredag ettermiddag fremdeles på frifot.

— Men etter å ha snakket med butikkene som han var innom i går kan vi med stor sannsynlighet si at han ikke er norsk. Han snakket veldig gebrokkent engelsk, forteller politibetjenten.

Etterlyser tips

Politiet har i dag sett på overvåkningsbildene av mannen og han er ikke kjent for politiet i Kristiansand, men de har et håp om at politiet i Farsund kanskje kan ha kjennskap til ham.

— Kortet ble jo stjålet i Farsund så det er jo således ikke utenkelig at mannen har hatt ett eller annet med distriktet der borte å gjøre, sier Svendsen.

Svindleren skal være en mann i 20-årene.

— Han hadde briller og mørkt kort hår, forteller Klausen.

— Hvis folk kjenner igjen beskrivelsen av mannen så kan de ringe oss. Vi tar imot tips med takk, sier han.