KRISTIANSAND: For mens mange gjør seg klare til hytteferie på fjellet har langt flere forberedt seg på taxfree-handel, badeferie og ferie i et langt flatere landskap.

Kan nå 40.000

— Det er sen påske, og da velger mange danmarkstur fremfor fjellpåske, forklarer linjedirektør Odd Grønberg i Color Line, til fvn.no.

Så mye som 35.000, desidert flest sørlendinger, har til nå bestilt reise med Superspeed i påskeuka. Og det ventes flere bestillinger.

— Det kommer erfaringsmessig en del impulsreisende rett før og også i påska. Det er avhengig av været, men jeg ser ikke bort i fra at vi når 40.000 bestillinger, sier markedssjef i Color Line, Nina Moland Andersen.

Badeferie

Men det er langt ifra fullbooket. Med en kapasitet på 1.928 passasjerer og fire seilinger per dag, kan Superspeed nesten ta dobbelt så mange som det som til nå er bestilt.

— Vi har tre seilinger som er fullbooket, men ellers er det fortsatt god plass, sier Grønberg.

Det er klart flest vestegder som skal over, og feriemålet er klart.

— Det er Legoland, og ikke minst badeferie det går i, men også folk som reiser med leiebilpakke, leier sommerhus eller skal på hotellferie i Århus, Aalborg og Skagen, sier Moland Andersen.

- Danskene er ferdige med Norge

Og om Superspeed er mest populært blant nordmenn ellers, er det ingen tvil om at den er det i påska.

— Danskene gjør seg ferdig med skiferie i Norge i januar, februar og mars. Nå er de hjemme og står klare til å ta imot nordmennene, sier Moland Andersen.

Hun lokker med god mat og gode tilbud i butikkene. Påskemarsipan, lam og Kvikk Lunsj får du til de grader også på Superspeed.

Og om Kvikk Lunsjen kanskje ikke smaker like godt på båten som på fjellet, er den i alle fall billigere.