KRISTIANSAND: — Dette vil slå negativt ut for distriktene, spesielt i forhold til næring, sier Odd Omland (Ap), ordfører i Kvinesdal.

Omland var en av ordførerne på Agder Energis eiermøte mandag som uttalte seg svært kritisk til nye regler for nett-tilknytning. NVE har nemlig bestemt at dagens ordning i kraftselskapet er feil. I dagens ordning får boligeiere dekket 20.000 kroner av kostnaden ved tilknytning til nettet. Hyttefolk får dekket 4000 og næringsdrivende får dekket stort sett hele kostnaden ved tilknytning.

NVE mener at alle grupper skal likebehandles. Med de nye reglene får alle gruppene dekket et likt beløp, som Agder Energi har satt til 10.000 kroner.

— For tilknytning av hytte blir ordningen marginalt bedre, for fast bosetning vil det avhenge av hvor stor kostnaden er. Dette blir tyngst for næringsdrivende, forklarte Erik Boysen, konserndirektør for Nett i Agder Energi.

Den nye ordningen gjelder fra 1. juli i år, og er allerede vedtatt i styret i Agder Energi Nett. Det skapte sterke reaksjoner hos ordførerne.

— Vi må få kartlagt hva konsekvensene av disse reglene blir her på Agder. Så må vi alle jobbe politisk for å få endret regelverket, sa Ole Magne Omdal (Sp), ordfører i Iveland.

Les mer om denne saken i Fædrelandsvennens papiravis tirsdag.