LINDESNES: Mannen på 40 år er ansett som den hovedmistenkte i saken hvor det nylig ble gjort innbrudd i to dødsbo på Nylund i Lindesnes kommune. I boligen hans, hvor han ble pågrepet sammen med kvinnen, fant politiet gjenstander som beviselig kan knyttes til avdøde Tor Vallenes sin bolig.

— Mannen er notorisk på innbrudd og innbruddstyveri, sier Bjart Gabrielsen, politistasjonssjef i Mandal.

I leiligheten skal politiet samtidig ha funnet gjenstander som knytter vedkommende også til to andre boliginnbrudd i området.

Mannen fremstilles trolig for varetektsfengsling i morgen. Kvinnen er nå løslatt. Begge to er avhørt av politiet, men politiet ønsker foreløpig ikke å kommentere hva de to har forklart.

Jobber videre

Politistasjonssjef Gabrielsen kjenner ikke til hva slags relasjoner det er mellom de to siktede.

— Er det flere mistenkte i saken?

— Vi mener å kunne sannsynliggjøre at det er gods på avveie. Vi vil jobbe med å se hvor det kan ha tatt veien, sier Gabrielsen, og fortsetter:

— Og den som eventuelt måtte sitte på det, kan eventuelt få status som mistenkt, alt etter som, sier han.

— Tror dere siktede gikk ut fra dødsannonsene?

— Det har jeg ikke noen forutsetning for å ha noen formening om, sier Gabrielsen.

De to siktede ble pågrepet ved 14-tiden søndag.

Tatt med visakort og brev

Politiet har blant annet funnet et visakort og noen brev som tilhørte Tor Vallenes. I tillegg er det funnet et par høyttalere og et speilreflekskamera.

Det var onsdag, forrige uke, det ble oppdaget innbrudd i to bolighus på Nylund, nord for Vigeland sentrum. Boligene tilhørte Tor Vallenes og Bjarne Pedersen, som begge døde nylig. Dødsannonsene sto på trykk ved siden av hverandre i avisen.

Innbruddene ble oppdaget da Vallenes sine to barn dro til boligen for å hente noen klær dagen før farens begravelse. Fra boligen var det stjålet blant annet et kostbart stereoanlegg og en del cd-plater. Samme dag ble det oppdaget at også nabohuset hadde hatt besøk av uvedkomne. Det er foreløpig uklart hva som er stjålet fra dette huset.