KRISTIANSAND: Natt til søndag 1. mars i år bestilte mannen drosje til Vågsbygd. I retten forklarte 23-åringen at målet var å hente penger eller ulovlige medisiner, men han husket ikke helt, ettersom han var ruset under drosjeturen.

23-åringen skulle innom flere steder og sjåføren ønsket betaling underveis. Den tiltalte mannen trakk fram et VISA-kort som han hadde funnet flere uker tidligere og som var blitt sperret. Da kortet ble avvist begynte han å true sjåføren.

— Vet du hva dette er? Hvis du ikke kjører videre, så vil jeg kutte deg med kniven, skal 23-åringen ha sagt til sjåføren. Sjåføren så noe blankt i den ene hånden til tiltalte og trodde at det var kniven.

Tvil om kniv

Det var på den andre siden mørkt i bilen og fornærmede var redd. Retten kom dermed fram til at det ikke uten tvil var en kniv 23-åringen hadde holdt, og frifant ham for beskyldningen.

Truslene mener derimot retten var reelle.

— Retten finner imidlertid bevist at tiltalte kom med den verbale trusselen og at han holdt hånden slik at det skulle se ut som at han hadde en kniv, skriver retten i kjennelsen.

Brukte narkotika

Foruten truslene ble 23-åringen tiltalt for å ha kjøpt valium, hasj og amfetamin. Han ble også tiltalt for å ha brukt valium, subutex og xanor. På begge disse postene ble mannen funnet skyldig.

23-åringen ønsket selv betinget dom eller samfunnsstraff på grunn av ønsket om å bli rusfri. Retten mente imidlertid at det ikke var mulig og bestemte at 30 dagers ubetinget fengsel var riktig straff. Han må dessuten betale 2000 kroner i saksomkostninger.