KRISTIANSAND: — Bilen ser heldigvis hel ut, men jeg vet jo ikke ennå. Det rareste er at det er ei dyne og ei pute i bilen, forteller bileier Roy Sheppard.

Han leverte bilen sin, en Citroeng BX 93-modell, til EU-godkjenning ved Korsvik Marina.

I løpet av natt til mandag eller mandag morgen ble bilen stjålet. I ettermiddag dukket den imidlertid opp ved Haumyrheia på Søm.

Stakk til skogs - Vi fikk melding om at noen kjørte stygt i området. De forsøkte å stoppe bilen. Da parkerte de og stakk til skogs, sier operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt.

Politiet rykket ut med blant annet hundepatrulje, og etter kort tid var fem ungdommer pågrepet. Tre av dem var gutter på 17 år, en mann på 18 og ei jente på 16. — Jenta ble overført til barnevernsvakta mens guttene ble satt i arresten og blir nå avhørt, sier Neset klokken 20.45. Pågrep flere ungdommer

Bileier Sheppard ble i ettermiddag kontaktet av politiet for å hente bilen. Da Sheperd ankom hadde politiet pågrepet og ransaket tre eller fire ungdommer, mens den femte skal ha blitt pågrepet etter at politiet hadde jaktet på vedkommende med hund.

Ungdommene hadde klistret falske skilter som var stjålet fra Tinnheia på bilen. Deretter har de kjørt rundt på et jorde bak Haumyheia skole.

- Hva synes du om det som har skjedd?

— Nei, jeg vet ikke. Det er litt komisk for å si det sånn. Jeg er bare glad for at bilen er hel. Men det mangler forresten ei hattehylle, svarer Roy Sheppard.

Det var tydelig spor i jorda etter bilkjøring der bilen ble funnet. FOTO: TOR ERIK SCHRØDER Foto: Tor Erik Schrøder