FARSUND: Selskapet Norway Rock Festival AS mener at firmaet Bekkereinan AS i Kvinesdal skylder dem 300.000 kroner i forbindelse med festivalavviklingen i 2008. Bekkereinan mener på sin side at beløpet ikke er mer enn knappe 160.000 kroner.

Halvannet år etter at festivalen ble avluttet skal det nå avgjøres hvem som har rett.

I forliksrådet fikk nylig Bekkereinan fullt medhold, men Norway Rock Festival AS valgte da å bringe saken inn for tingretten. To dager er satt av til rettsforhandlingene i Lister tingrett. Saken starter mandag, for øvrig samme dag som Kvinesdal-festivalen legger billettene til neste års arrangement ut for salg.

— Fikk ikke strøm som avtalt

Striden dreier seg blant annet om oppgjør for 1024 brus til dugnadsarbeidere og betaling for leie og oppsetting av telt.

Bekkereinan AS krever også et fradrag på 84.000 kroner for mangelfull levering av strøm. I papirene som er levert tingretten anfører leverandøren at Norway Rock ikke leverte strøm som avtalt, noe som førte til at maten ikke kunnet varmes opp og selges. I tillegg ble en del mat ødelagt.

Verken styreleder Rune Skreen i Norway Rock Festival AS eller styreleder Stein Arve Haugland i Bekkereinan AS ønsker å uttale seg om saken. Begge skal forklare seg i retten. I tillegg er det meldt om syv vitneforklaringer.

— Jeg har som policy å ikke uttale meg til media, er Skreens knappe kommentar.

Ble erklært uønsket i Kvinesdal

Selskapet som har saksøkt Bekkereinan, Norway Rock AS, er selskapet som var ansvarlig for rockfestivalen i Kvinesdal i 2008. Etter festivalen var avviklet ble det klart at selskapet, med Rune Skreen og Morten "Diesel" Dahl i spissen, var uønsket på Øyesletta.

De lokale gründerne brøt samarbeidet, og startet i stedet en egen stiftelse. Det var denne stiftelsen som sto bak årets festival.

I forbindelse med bruddet opplyste flere lokale leverandører at de var negative til å samarbeide med trønderne i Norway Rock AS.

— Jeg kommer ikke til å ha noe mer med Norway Rock å gjøre hvis Diesel Dahl og Rune Skreen skal ha noe med det å gjøre. Men de lokale arrangørene har jeg veldig god erfaring med, fortalte Stein Arve Haugland til Fædrelandsvennen i november i fjor.

Haugland sier til fvn.no lørdag at han fremdeles står ved denne uttalelsen. Bekkereinan AS var for øvrig tilbake som leverandøren under årets festival.