KRISTIANSAND: — Kronprinsparet gleder seg til å tilbringe mer tid i Kristiansand. De uttrykker også glede over at at de nå blir tilbudt denne eiendommen på Dvergsøya, sier assisterende kommunikasjonssjef på Slottet, Sven Gjeruldsen, til fvn.no.

I formiddag vedtok kommunalutvalget enstemmig å inngå avtale om at kronprinsparet kan leie Vogts Villa og 22 mål på Dvergsøya for 170.000 kroner i året. Avtalen har skapt mye debatt, ettersom deler av øya nå vil bli privat eiendom.

— Kronprinsparet er spesielt opptatt av den frie ferdsel på øya, og er veldig opptatt av at store deler av øya fremdeles blir åpen for fri ferdsel og allmennheten, sier Gjeruldsen.

Leieavtalen går fra 1. mai, og kronprinsparet er trolig på plass en gang i løpet av sommeren.

Les også: Kronprinsparet kan være på plass til sommeren

Ordfører Per Sigurd Sørensen avviser at øya nå blir privatisert, selv om deler av området nå blir stengt av og videoovervåket.

— Dvergsøya blir ikke privatisert. Faktisk blir de delene av øya som folk bruker, mer tilgjengelige enn før. At kronprinsparet får lov å gjerde inne eiendommen sin og overvåke den med kameraer, synes jeg er greit. De leier og har dermed en privat eiendom. Privat eiendomsrett skal uansett respekteres. De skal kun overvåke innenfor gjerdet, ikke utenfor, sa ordføreren til fvn.no tidligere i dag.

Avtalen er på fem år, med rett til å leie i ytterligere fem år. Men hvis sikkerhetstiltakene viser seg å bli for omfattende kan hele avtalen bli skrinlagt.

— I avtalen med Slottet forutsetter vi at alle nybygg og sikkerhetsordninger må saksbehandles og godkjennes på helt ordinær måte. Gjerdet må søkes om, eventuelle nye bygg må søkes om og så videre. Siden kronprinsparet lever med sikkerhetskrav, blir jo sakene spesielle. Men de skal behandles som alle andre saker, og vi kan ikke forskuttere hvordan det går, sier teknisk direktør i Kristiansand kommune, Ragnar Evensen.