KRISTIANSAND: Ved 15-tiden kom det inn melding til politiet om slagsmål i Dronningens gate. Det viste seg at det hadde oppstått en slåsskamp mellom to afghanske flyktninger bosatt på mottaket for enslige mindreårige flyktninger i Dronningens gate.

— De hadde en diskusjon om en mobiltelefon som var borte. Noen ble hissige, sier Petter Stranger, leder for flyktningetjenesten i Kristiansand kommune.

— Det er nevnt noe om stammefeider. De to er fra to forskjellige stammer eller klaner som ikke har noe godt forhold, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt.

Kutt i panna

Ved 15.20-tiden var fvn.no på stedet og så to gutter med synlige skader. Begge ble kjørt bort i ambulanse, den ene på båre og den andre foran i ambulansen.

— Det har vært en konfrontasjon mellom to personer. En person er kjørt til sykehus med et kutt i panna. Det er funnet en kniv på stedet, men det er uklart om denne er blitt brukt, sier Osaland.

Ved sykehuset opplyses det klokken 16.45 at gutten ble kjørt til legevakta, noe som tyder på at han har fått mindre skader.

Får ikke røre flyktningene

Petter Stranger opplyser at slåsskampen skjedde inne på mottaket med flere av beboerne som vitner.

— Det er ikke noe vi er glad for, men heldigvis ser det ikke ut til å bli noen stor sak, sier Stranger, som opplyser at ingen ble alvorlig skadet.

Han forteller videre at politiet ble tilkalt fordi de ansatte på mottaket ikke har lov til å legge hånd på flyktningene.

De to personene er ifølge operasjonsleder Osaland 16 og 17 år gamle. Alle de 25 som bor på mottaket er under 18 år og har kommet til landet uten familien. Mottaket har eksistert i åtte måneder.

— Det er første gang vi har hatt problemer i det mottaket, sier Stranger.