KRISTIANSAND: Flere patruljer ble satt inn i jakten på den unge bilføreren, som ble observert både på Grim, i Vågsbygd og i Kvadraturen. Etter det fvn.no kjenner til, skal politiet ha fryktet det verste mens kjøringen pågikk.

— Vi ønsket ikke å jage opp dette. Vi prøvde å komme over ham da han stoppet, for å unngå en forfølgelse, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Knuste vindu med flaske

Det hele startet like over klokken 01. Den berusede gutten, som bor på en ungdomsinstitusjon i Kristiansand, tok kontakt med ansatte ved institusjonen for å få skyss hjem. Gutten stod da ved bedriften Strai Kjøkken i Setesdalsveien.

En ansatt kjørte til Strai for å hente ham, men ble i stedet truet til å gi fra seg bilen, en Volkswagen Passat.

— Gutten knuste bilens vindu med en flaske, før han truet til seg bilen og kjørte ned mot sentrum, opplyser Arnesen.

Et kvarter senere fikk politiet inn tips om at gutten var observert ved YX-stasjonen ved Trekanten i Vågsbygd. Han kom inn på bensinstasjonen med en blodig hand.

— Vi fikk vite at han kjørte den aktuelle bilen. En patrulje ble sendt til Vågsbygd, men de så ikke noe verken til bilen eller 16-åringen, sier operasjonsleder.

Tatt i Tollbodgata

Meldingene gikk imidlertid på at gutten igjen hadde kjørt mot sentrum. Med mange folk ute på byen i Kvadraturen på dette tidspunktet natt til søndag, tok politiet kjøringen svært alvorlig. Patruljer ble plassert ved ferjeterminalen og på Vesterveien, uten at dette ga resultat.

Like over klokken 02.30 fikk operasjonssentralen beskjed om at bilen var observert i Henrik Wergelands gate, i retning Festningsgata. Drøye ti minutter senere hadde 16-åringen gått ut av bilen i Tollbodgata.

— Klokken 02.44 fikk vi kontroll på bil og fører. Han ble pågrepet og kjørt til legevakten. Der ble det også tatt blodprøve av ham, sier Arnesen.

Etter å ha blitt behandlet ved legevakten ved Sørlandet sykehus, ble gutten kjørt til sentralarresten. Nå kan han vente seg en kraftig reaksjon.

— Han blir fra institusjonen anmeldt for blant annet trusler. Og selvfølgelig blir han anmeldt for kjøring i beruset tilstand, opplyser Arne Arnesen.