KRISTIANSAND: Fvn.no-blogger André Løyning besøkte studentbyen Trondheim denne våren. Det har utfordret hele hans sørlandstilhørighet, og gitt ham en straksforelskelse i byen med 30.000 studenter.

Ser vi ham snart i skinnvest, snurrebart og mokasiner? Eller kan noe gjøres for å torpedere kristiansanderens drøm om borgerskap i bartebyen?

"Aldri før har jeg sett så mange kule puber og så mange dansende glade mennesker i en endeløst sirkus som aldri ville ta slutt. Jeg har hørt om folk som har gått inn på Samfundet for mange år siden, og aldri kommet seg ut igjen. Er det sant? Flere ganger i løpet av kvelden måtte jeg klype meg i armen for å kjenne om dette var en drøm," skriver André blant annet i bloggen.

Les hele bloggen / brevet her: Åpent brev til ordfører Rita Ottervik, Trondheim

Her kan du lese Otterviks svar:

Kjære Andre!

Tusen takk for hyggelig mail.

Du er hjertelig velkommen til Trondheim. Byen er slik du opplevde den da du var her, men den er enda flottere når våren har slått ut i full blomst.

Vi bryr oss ikke så mye om været, men med gode klær blir sjøl en vinterdag i Trondheim helt topp.

Trondhjemmerne er i godt humør, er glad i få besøk og ikke minst er vi glad i en fest. Året rundt har vi over 30 ulike festivaler, så du har helt rett når du har følelsen av å være på festival nesten hele tida.

Trondheim er landets mest populære studieby, og vi har vel 30 000 fantastiske studenter som fargelegger byen med kultur og alle slags underlige påfunn og sprell.

Studentersamfundet er studiebyens bankende hjerte for trivsel, glede, kreativitet , fellesskap og kjærlighet.

Hvert annet år er det UKE, en uforglemmelig opplevelse i nesten fire uker, og ISFIT – en internasjonal studentfestival med fred og mellommenneskelige forhold som tema.

Da skal jeg love deg at maken til liv i byen har du aldri sett maken til. Det må bare oppleves.

NTNU-vårt anerkjente universitet – er verdens eneste universitet med kjærestegaranti. Det er helt riktig! Riktignok må det påregnes en viss egeninnsats, og vi kan ikke garantere en trønder sjøl om det vil være det beste. Men kjærest kan jeg garantere!

Blant 15000 flotte jenter må det kunne si ” bang”!

Fint at du tar med deg platene dine, men vi har mye bra musikk her i byen også.

Kom så fort du kan! Her er det muligheter for både utdanning og jobb.

Vennlig hilsen

**Rita Ottervik,

Ordfører**

Det kaller vi et realt frierbrev. Utfordringen er herved gitt til Kristiansands egen ordfører, Per Sigurd Sørensen.

DISKUTÉR: Synes du André skal flytte til Trondheim?