NODELAND: — Det har jo tatt helt av dette. Da vi inngikk veddemålet for en måned siden hadde vi aldri trodd det skulle bli så mye oppmerksomhet rundt arrangementet, sier Rune Aasheim.

Lørdag 25. april er det duket for håndballfest i Nodelandshallen. Den er det brødrene Rune og Ivar Aasheim som har ansvaret for. Brødreparet har nemlig brukt den siste måneden til å stable hvert sitt håndball-lag på beina.

Bakgrunnen for festlighetene var at lillebror Ivar var lei av alltid å måtte se seg slått av storebror i spill.

— Både når det er dart, ludo, sjakk eller andre type spill, så vinner Rune hver gang. Derfor utfordret jeg ham i en gren jeg mente jeg burde ta han, og da ble det håndball, forklarer Ivar.

Han var nemlig på sine yngre dager selv aktiv håndballspiller i Greipstad, og tror skuddarmen fortsatt holder et visst nivå.

Enorm interesse

Slik begynte ballen å rulle, begge ble enige om å sette sammen hvert sitt lag, et mestermøte.

— Nå har vi drevet og ringt rundt til håndballinteresserte for å verve dem til hvert vårt lag, og interessen for å være med har vært enorm, forteller Rune.

Listen over lokale håndballprofiler som kommer til å spille, er etter hvert blitt lang: Preben Vildalen, Morten Daland, Pekka Michaelsen, Frank Egeland, Didrik Launes og Odd Ivar Hjetland er bare noen av kjentfolket som kommer til å entre parketten denne fredagskvelden.

— Ivar har jo en viss fordel etter som han kjenner flere håndballmiljøet, men jeg har klart å skrape sammen en del skarpskyttere jeg også, sier Rune, og legger til at flere av spillerne som skal være med, allerede ligger i hardtrening.

— Mange av gutta har jo ikke vært i aktivitet på flere år, men ryktene vil ha det til at enkelte faktisk har begynt med løpetrening, ler Rune.

Flere hundre tilskuere

Brødrene håper å samle flere hundre tilskuere i Nodelandshallen neste fredag, og det har de tror på at de skal klare. Både damelaget til Våg Vipers, venner, bekjente og flere skoleklasser har allerede meldt sin ankomst. Minimum 50 kroner koster det å se kampen. Og inngangspengene vil deles mellom Norsk Forbund for Utviklingshemmede og Parkinson Foreningen, veldedige formål brødrene selv har valgt.

— Hvis Team-Ivar vinner kampen, så må Rune betale 5000 kr til Forbund for Utviklingshemmede, og hvis Team- Rune vinner kampen, må jeg betale samme beløp til Parkinson Foreningen, forteller Ivar.

Drakter og sponsorer

Selv om det er mest moro, er det ingen tvil om at brødrene til en viss grad også tar håndballkampen på alvor. Egen nettside er oppe og står, og skal vi tro brødrene, er aktiviteten på siden veldig stor. Begge har de også skaffet laget sitt draktsett og sponsorer.