KRISTIANSAND: — En bussjåfør melder om ran klokka 00.05. Gjerningsmannen skal ha vært iført finlandshette og bevæpnet med kniv, opplyser Jon Kvitne, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Den aktuelle bussen, fra selskapet AS Bussen, stod parkert ved Rutebilstasjonen i Kristiansand da én person tok seg inn i bussen og fremførte ransbudskapet.

— Det er én person som har utført ranet, men vi mistenker at det har vært en person nummer to delaktig som vaktmann. To personer løp vekk, sier Kvitne.

Ingen pågrepet

Ingen konkrete er siktet eller pågrepet etter ranet, men gjerningsmennene beskrives som gutter i 15-16-årsalderen og forholdsvis små av vekst.

Bussjåføren var ikke fysisk i kontakt med gjerningsmannen eller kniven som det ble truet med. Utbyttet etter ranet er ikke kjent, men begrenser seg til innholdet i bussens pengeveske.

Flere bussran

De siste månedene har det vært flere bussran i Kristiansand hvor ungdommer står bak. En 15-åring fra Kristiansand er blant annet dømt til institusjonsopphold etter å ha robbet den siste Slettheia-bussen på kvelden 3. juni i år.