KRISTIANSAND/HJARTDAL: — Hun har blitt kastet av snøscooteren og truffet en stolpe på stedet. Etter all sannsynlighet har hun omkommet momentant. 21-åringen har også blitt kastet av scooteren, men han har ikke truffet noe og landet i snøen. Han pådro seg kun litt slagskader, opplyser Bjørn Flåta, etterforskningsleder ved Notodden politistasjon, til fvn.no.

Besøkte venninne

Det var ved 21.30 tiden 1. juledag at politiet fikk melding om ulykken ved Eiksenteret i Hjartdal kommune. 19-åringen fra Søgne ble erklært død omkring én time etter at politiet ble varslet.

Dahlstrøm skal ha blitt kjent med 21-åringen fra Øst-Telemark gjennom felles bekjente. Politiet omtaler dem som venner. Den antatte sjåføren ble brakt til sykehuset i Notodden med mindre skader.

Ifølge politiet var Dahlstrøm på besøk hos en venninne i Hjartdal da ulykken skjedde. Hun deltok på fest i en gammel garasje som var ombygd til festlokale.

Kjørte til toalett

Det var imidlertid ikke toalett i festlokalet. Politiet har derfor en teori om at snøscooteren ble brukt til å bringe festdeltakere til toalett i et bolighus 150 – 200 meter unna festlokalet. 19-åringen og 21-åringen var trolig på vei tilbake til festen da ulykken inntraff.

— Det er ingen holdepunkter for å si at de to var på en lengre utflukt med snøscooteren da ulykken skjedde, sier Flåta

Ifølge politiet var det ingen vitner til selve ulykken. En kvinne skal imidlertid ha vært utendørs i området da ulykken skjedde. Hun skal ha hørt et smell.

21-åringen siktet

21-åringen, som politiet mistenker var sjåfør av snøscooteren, er siktet for brudd på veitrafikkloven.

— Vi er ennå ikke helt sikre på hvem som kjørte snøscooteren, og håper avhøret av 21-åringen vil kaste lys over dette, sier Flåta.

Siktelsen vil trolig bli utvidet til å også omhandle kjøring i ruspåvirket tilstand. Mannen er foreløpig ikke avhørt. Det ble foretatt blodprøver av mannen som er sendt til analyse.

Synlig beruset

— 21-åringen var synlig beruset da politiet kom til stedet. Vi har en mistanke om at både avdøde og den andre personen var påvirket, sier Flåta.

Etterforskningslederen understreker at mistanken dreier seg kun om alkohol og ikke andre rusmidler.

Et vitne har forklart til politiet at han så personer kjøre med snøscooteren like forut for ulykken. Vitnet har opplyset til politiet at den skal ha holdt moderat fart.

Søndag gjennomførte krimteknikere fra politiet og sakkyndige fra Statens vegvesen undersøkelser på stedet for å kartlegge hva som skjedde. Rapporten er ennå ikke skrevet.

19-åringen fra Søgne blir mandag obdusert.