KRISTIANSAND: — Her er det veldig gode skiforhold. Det er rundt null grader, og det er helt perfekte forhold for alt, sier Kirsten Leira, turistkontoransvarlig på Hovden, til fvn.no.

Hun mener det ser ut til å bli en veldig fin påske på Hovden. Men om du ikke har bestilt hytte enda, så må du være rask.

— Vi er så godt som fullbooka. Fra onsdag har vi en hytte og to leiligheter ledige. Det er gjerne de som leies ut først. Men det begynner å bli ganske få hotellrom igjen også, så hvis folk skal ha overnatting her i påska må de få ut fingeren, sier Leira.

Nesten fullt

Og det er ikke bare på Hovden at det rapporteres om nesten fullbookede hytter og hoteller. På Gautefall er det også nesten umulig å få seg husrom i påsken.

— Det er noen få leiligheter og noen få hytter ledige. Men fra onsdag er det nesten helt fullt. Det er litt plass fra onsdag til torsdag, forteller Gro Gumø ved destinasjon Gautefall.

For å få hytte eller leilighet på Gautefall blir man nødt til å håpe på at noen avbestiller. Og det kan de uten overnatting saktens håpe på, skal vi tro Gumø.

— Det er veldig bra forhold her oppe. Det snødde mye for et par dager siden. Det er gode forhold både for alpint og langrenn, sier hun.

- Fantastiske forhold

Om det er vanskelig å få seg hytte, leilighet eller hotell på Gautefall og Hovden, er det helt umulig på Brokke.

— Vi er fullbooka fra onsdag og utover, sier Jon David Junge, markedsansvarlig ved Brokke alpinsenter.

Det er allikevel en liten mulighet for å få noen hyttedager på Brokke.

— Vi har nettopp fått noen nye hytter, og de er ikke booka før onsdag. De aller fleste har jo planlagt påskeferien sin nå, så de skal det være mulig å få booka inn. Det kan faktisk godt hende at de blir stående tomme, forteller Junge.

Junge sparer ikke på superlativene når han skal beskrive føreforholdene.

— Det er fantastisk. Her er det sol og blå himmel, og bakken er akkurat passe hard. Vi har fått en kanonstart på påska, og jeg tror ikke det kan bli bedre enn dette, forteller han entusiastisk.

Alt utleid

Spare på superlativene gjør de heller ikke på Ljosland.

— Det er silkeføre og drømmeforhold. Sole er fremme og det er bare smilende mennesker, forteller Asle Ljosland ved Ljosland Skisenter.

Han forteller at det har kommet nysnø stort sett hver natt den siste uka.

— Forholdene er optimale, mener Ljosland.

Men heller ikke her kan du regne med å kunne booke påskeferien i siste liten.

— Jeg tror alt er utleid nå. Det virker som det er mangel på uteleieobjekter, sier Ljosland.

Halvannen meter snø

Mangel på utleieobjekter er det på Bortelid også. I siste delen av påska har de ikke så mye som en seng ledig.

— Vi har vært fullbooka i en og en halv måned. Men vi har tre hytter ledige frem til onsdag, forteller daglig leder på Bortelid, Satu Koski.

Heller ikke hun har noe å utsette på forholdene i bakken.

— Vi har halvannen meter snø, og fantastiske forhold. Sola har skint i hele dag, så her er det bare å få på seg skiene, forteller Koski.