LILLESAND: — Jeg vil byens beste, og ønsker utvikling og vekst, sier ordfører Arne Thomassen til Fædrelandsvennen etter at Lillesands-Posten før helgen avslørte at han sammen med lokalpartileder Magne Nikolaisen og to andre kjøper bensinstasjonen midt i sentrum.

Selger og kjøper

Fra før eier Thomassen gjennom sitt heleide selskap Rørhus A/S «Handelshuset» midt i byen, samt en rekke andre sentrale bygårder. Mange av dem har langsiktige utleieavtaler. I en leier kommunen til bibliotek, i en annen er Vinmonopolet leietaker.

Og fortsatt er han aktiv på byens eiendomsmarked. I november solgte han deler av Strandgata 12 til PlussBank for en ukjent sum. Nå deltar han i kjøpet av Essostasjonen.

  • Da jeg ble kjent med at eieren av Essostasjonen i sentrum ønsket å selge, mente jeg det ville være fint om den forble på lokale hender, sier Thomassen om bakgrunnen for Esso-kjøpet.

Tause

Verken han eller medinvestor Magne Nikolaisen ønsker å opplyse om pris eller si noe om hva de vil med Esso-investeringen på sikt.

— I første omgang skal Arve Nilsen fortsette å drive ett år til, og så får vi se, sier Nikolaisen.

I tillegg til å være hummerfiskekompis med ordføreren, er han også Høyres lokalpartileder i Lillesand.

Firmaet Vertech AS, som Nikolaisen eier sammen med Esso-medinvestor Inge Vaksvik og åtte andre, leier for øvrig kontorer av ordføreren i «Handelshuset» i Strandgata 6. Habilitet

— Ser du ikke at habilitetsproblematikken kan øke med dette kjøpet?

  • Det er all right at det stilles spørsmål. Men dette kjøpet er et engangstilfelle. Jeg eier kun en liten del, og skal ikke sitte i styret. Da jeg ble ordfører solgte jeg flere eiendommer, og har siden holdt en lav profil trass i flere nye, interessante prosjekter, fremholder ordfører Arne Thomassen, og legger til:

— Jeg har lagt vekt på å være helt åpen om dette, og overlater til bystyret å vurdere min habilitet til enhver tid.

ORDFØRERENS EIENDOMMER: Her er ordfører Arne Thomassens eiendommer i Lillesand sentrum slik han selv lister dem opp for Fædrelandsvennen. De fleste eies 100 prosent av Thomassen gjennom hans selskap Rørhus AS. Det siste kjøpet, Essostasjonen, eier han 25 prosent i sammen med tre andre: lokalpartileder Magne Nikolaisen, Inge Vaksvik og Bjørn Børresen. ORTOFOTO

Høyreleder Magne Nikolaisen synes verken hans egen eller ordførerens eiendomsinvestering er problematiske i forhold til deres verv i lokalpolitikken. Det gjør heller ikke Ragnar Langfeldt, som leder Høyres nye, store bystyregruppe på 13. — Dette er helt greit. Det viser at Arne er en aktiv mann, sier Langfeldt og trekker frem at ordførerens mulige Esso-investering ble opplyst om i et møte med alle bystyrets gruppeledere der Thomassen selv ikke var til stede.

KJØPT: Arve Nilsen er fornøyd med avtalen som er inngått med Høyre-toppene, ordfører og investor Arne Thomassen og styreleder Magne Nikolaisen, som nylig kjøpte Esso-stasjonen i sentrum