KRISTIANSAND: — Dette er en helt unik mulighet, og toget går nå. Det å ha et bygg av dette formatet så strategisk plassert, det gror ikke på trær, sier Steinar Finseth, administrerende direktør i Studentsamskipnaden i Agder (SiA).

Fredag stiftet SiA og eierne av Havnekvartalet selskapet HK Scene AS der eierandelen er 50-50. Dermed er drømmen om en ny storscene i Havnekvartalet svært nærme virkelighet. HK Scene AS skal være et selskap som drifter det nye sceneanlegget.

— Vi regner med å ha alt ferdig til Kultopia i 2011. Prosjektet skal ut på anbud nå i sommer, og så må vi regne omkring 12 måneders byggetid, sier Terje Marcussen, medeier i og prosjektleder for Havnekvartalet.

Millioninvestering

Det er ingen tvil om at lista legges høyt for den nye storscenen i Kristiansand.

— Dette skal være et sted som setter Kristiansand på kartet, og et sted som alle artister i Norge har lyst til å opptre på, sier Marit Sæther, assisterende direktør i SiA.

Marcussen vil ikke ut med hvor mye som er tenkt brukt på byggingen av scenen, men det er ikke snakk om småpenger.

(Saken fortsetter under plantegningen)

— Vi snakker flere titalls millioner, fastslår Marcussen.

I tillegg til å ha en kapasitet på rundt 800 publikummere ved konserter, får konsertscenen en kapasitet til 450 spisegjester ved standupshow og liknende. At på til planleggers det at veggen ut mot Havnegata kan åpnes, en midlertidig scene kan bygges opp, og man kan ha et digert publikumsområde utendørs i området ned mot kaia.

— Kommunen planlegger å legge havegata i tunnel. Da kan vi få plass til flere tusen publikummere på utendørskonserter sommerstid, sier en begeistret Marcussen.

På sporet

  • Nå er Havnekvartalet virkelig i ferd med å få den formen som opprinnelig var tanken, supplerer Sæter.

Scenen bygges i den nåværende garasjen og nattklubben til Havna i Hans Johnsen bygget, og bygget fylkeskommunen holdt til i. Havana skal også gjennom en fullstendig rehabilitering, der nattklubben flyttes til andre enden av kvartalet ut mot Vestre Strandgate. Scenen vil få tipp topp moderne utstyr, og skal også fungere som et velegnet sted å arrangere konferanser. I tillegg kan konsertarrangører og andre leie scenen ved ulike arrangementer. Dermed kan sceneanlegget utnyttes til en rekke ulike arrangementer året gjennom.

— I tillegg ligger de tre store hotellene i gangavstand herfra, påpeker Sæther, som sier det er vært viktig å få en slik scene på plass for å gjøre Kristiansand enda mer attraktiv som studentby.

— Her kan folk komme for å spise, drikke, sitte på uteservering, gå på konserter og nattklubb. Man får alt på ett sted, det blir et opplevelseskjøpesenter, sier Marcussen.