KRISTIANSAND: – Det har vært 12 inspirerende, spennende og krevende år, sier Gossner som ble feiret under og etter gudstjenesten i går formiddag.

Han kom til Frikirken i 1997 fra rektorstillingen ved Diakonihøgskolen i Oslo. Når han nå takker av trekker han fram at Kristiansand Frikirke har en god menighetsatmosfære. – Vi har 1700 medlemmer, og alle merker at dette er mennesker som er glade for å være sammen, sier Gossner.

Han mener Frikirken bemerker seg med et solid samhold på tvers av generasjonene, et samhold som ofte er mangelfull i samfunnet ellers.

– I vår kirke har de eldre sluppet de yngre fram, og vi har sluppet generasjonsmotsetningene, sier Gossner.

I sin tid som pastor har det ikke bare vært lett. Stridsspørsmålet om ordinasjon av kvinnelige eldste og pastorer var så tøff at han måtte ta en runde med seg selv om han kunne fortsette.

– Vi klarte å finne en god måte å leve videre med uenigheten på, sier Gossner som i voksen alder snudde fra å være tilhenger til å bli motstander av kvinnelige prester.

Nå flytter han og kona Louise til Oslo, der han blir rektor ved Normisjonens og Frikirkens høgskole i Staffeldsgate.

– En viktig grunn til å flytte hit er også at vi har tre barn og åtte barnebarn i Oslo. Det skal bli godt å komme nærmere dem, smiler Gossner.