VENNESLA: Det var i mars beboerne i Hjørnesteinen sameie fikk politikerne til å vedta det uvanlige kravet i et forsøk på å få redusert støyen fra postbilene som kom med post til Posten. Politikerne krevde også gummihjul på postcontainerne som posten fraktes i.

Om man ristet på hodet i Posten, vites ikke, for ansvarlig person er på ferie. Men i hvert fall skriver Posten til kommunen at kravet om gummihjul er umulig å innfri. Posten viser til at de har 35.000 postcontainere i drift i Norge og at det blir umulig å sette gummihjul på noen få, for så å reservere dem til postfrakt til Vennesla.

Posten reagerer også sterkt på at politikerne krevde at ryggealarmer på postbilene ble koblet fra ved rygging i Vennesla. Posten Norge mener det blir prinsipielt og sikkerhetsmessig helt galt å tenke slik og å bryte loven for å redusere støy.

Nå har politikerne i Levekårsutvalget satt tennene i det sure eplet. De har opphevet vedtaket fra mars.

I en tidligere sak for et par år siden nektet politikerne etablering av gatekjøkken i Vennesla sentrum. Begrunnelsen da var sentrumsbeboeres frykt for lukt— og støyplager.

— Når leiligheter blandes med butikker og næring i ei smørje, får vi disse problemene. Det er et nasjonalt problem. Og dyre leiligheter kjøpes ofte av eldre mennesker som er vare for støy. Til slutt ender sakene som helseproblemer hos meg, sier kommunelege Stein Stokke, som var kommunens saksbehandler i denne saken.

Det hører med til historien at politikerne også har protestert kraftig på at Vennesla postkontor skal legges ned i 2010.