KVINESDAL: Gassen kan ikke luktes. Men etter hvert døser kroppen mer og mer når den pustes inn. De ti fra Oltedal som var i bussen ble etter hvert så forgiftet at de kom i koma.

Vennene av dem som var i bussen ble urolige utover lørdagen. Det var så stille i og rundt bussen. Gjengen fra Oltedal hadde rigget seg til med et partytelt som var slått opp ved siden av bussen der gjengen hadde sittet og kost seg under festivalen i på Øyesletta i Kvinesdal.

Hele lørdag formiddag og til langt utpå ettermiddagen var det ingen aktivitet eller tegn til liv i og rundt bussen med den muntre gjengen. Først klokka 14.30 gikk en person inn i bussen for å se hvordan det egentlig sto til. Vedkommende fant de ti personene livløse. Da ble det slått alarm. Gassen hadde allerede da ført til at samboerparet Terje Brueland og Anita Wathne var døde. De åtte andre ble brakt til sykehus i Stavanger, Kristiansand og Flekkefjord. De to som ble fraktet til Kristiansand, ble søndag overført til Ullevål sykehus. Tilstanden er søndag morgen stabil for alle.

Politiet fikk i går kveld den endelige bekreftelsen på at det var kullosforgiftning som førte til at samboerparet døde og at de åtte andre ble forgiftet.

De to kriminalteknikerne som jobbet i mange timer på åstedet i og rundt bussen lørdag ettermiddag og kveld konsentrerte det meste av sin oppmerksomhet mot en bagasjeluke på høyre side bak i bussen. Der sto det et løst aggregat som produserte strøm blant annet til musikkanlegget og kjøleskapet gjengen hadde med seg. Det er mest sannsynlig at det var et åpent rom under bussen der aggregatet sto, og at lukene inn til dette rommet kunne åpnes fra begge sider av bussen. Mye tyder på at begge sidelukene var lukket.

Klokka 20.20 lørdag kveld ble de to omkomne tatt ut av bussen. De skal fraktes til Stavanger Universitetssykehus for obduksjon. Denne obduksjonen skjer mandag.