FARSUND: En rekke biler og bolighus i Bekkeveien og Lauervik terrasse fikk skader fra stein-regnet.

Bare flaks gjorde at ingen personer ble skadet. Reidar Francke var kun centimeter unna å bli truffet av stein. Han var på vei ut av bilen med rullestolen da det smalt i 15-tiden torsdag.

— Jeg tenkte først at «dette var et veldig smell», og fikk knust glass over hele meg og rullestolen. Jeg merket raskt at jeg ikke var truffet av stein, og det var det vesentlige, sier Francke til Farsunds Avis.

Bilen hans fikk en knust bakrute, og også boligen hans i Bekkeveien ble truffet av steiner. Det lå småsteiner på verandaen, og flere av dem hadde truffet verandadøren.

Saken fortsetter under bildet

Foto: Anders Fjellestad, Farsunds Avis

— Alvorlig hendelse

Sprengningsarbeidene er en del av utbyggingen i Lauervik. Ansvarlig for arbeidene er Lindland Maskin AS, og det er firmaet LMÅ Fjell AS som utførte selve sprengningen.

— En sprengladning har blåst ut i feil retning i et av sprenghullene. Av til sammen 200 sprenghull, gikk salven feil på ett av dem, sier skytebas Ole Morten Høgås til Farsunds Avis.

Han mener det er en meget alvorlig hendelse.

Det ble ikke brukt matter over sprengningsområdet, siden det var to meter med fjell over selve sprengladningene

Dekker skadene

Daglig leder i Lindland Maskin AS, Sigve Lindland, ble varslet om ulykken i går ettermiddag.

— Vi skal ha et møte i kveld der vi skal gå gjennom hendelsen og evaluere hva som har gått galt. Foreløpig har vi ingen klar konklusjon, sier Lindland.

Mannskaper fra Lindland Maskin AS var raskt på plass for å feie bort småstein og registrere skadene. Lauervik terrasse var stengt av under selve sprengningen.

— Vi har kontakt med de berørte og ber dem fotografere skadene. Vi skal også utbedre disse, sier skytebas Høgås.

Det gjenstår fremdeles tre-fire sprengninger før arbeidet i Lauervika er avsluttet. Høgås forsikrer om at det ikke kommer til å skje flere uhell.

— Folk kan føle seg trygge. Vi skal ikke ha den samme skyteretningen under de neste sprengningene. Jeg kan garantere hundre prosent at dette ikke vil skje igjen, sier skytebasen.