KRISTIANSAND: — Vi ønsker å hedre våre OL-stjerner. Når hele byen samles om et slikt arrangement er det viktig og riktig at vi er med. Derfor går vi inn og gir alle som ikke kan være til stede på Torvet mulighet til å følge festen fra tv eller pc, sier en entusiastisk avdelingsleder for tv og nett i Mediehuset Fædrelandsvennen, Christian Storjord.

Les også: OL-fest i solskinn | Klare for OL-fest på Torvet

- I hvilken grad er du stolt over at fvn.no sender live-bilder på nettet?

— Dette er et lite pioneerprosjekt, og veldig spennende for oss. Levende bilder er ikke lenger forbeholdt TV – levende bilder vil bli en stadig større del av internett. Her vil vi utfordre de store TV-selskapene og være best på Sørlandet. Det er ikke lett å slåss mot NRK på TV, men på nett bygger vi opp web-tv-biten slik at vi skal være godt rustet til å møte konkurranse fra andre på Sørlandet. Vi ønsker rett og slett å være best, sier Storjord.

Direktenerve

I lengre tid har man hatt mulighet til å vise levende bilder på nettet, men direkteoverføringer av denne typen er relativt nytt.

— Jeg er overbevist om at det vil komme mer og mer direkte web-tv. Grunnen til dette er at i tillegg til skrift er det viktig å være tilstede – følge det som skjer også med levende bilder. Folk får gjerne et annet inntrykk av hva som skjer når de får levende bilder i tillegg. I tiden fremover vil de som jevnlig er inne på fvn.no oppleve at flere og flere ting vil sendes live, sier Storjord.

Nettsendingen vil begynne samtidig med fjernsynssendingen til fvntv på TVNorge, altså 17.30.