GRIMSTAD: Helt naken, bare iført gummistøvler, skal Grimstad-mannen, i følge agderposten.no, har blitt jaget ut i svarte natten for å grave graven.

Skulle blitt bedre kjent

Til retten fortalte mannen i går at kona kledde av ham og gjemte bort brillene hans. Uten brillene ble han helt handikappet. Kvinnen skal så ha truet ham med at hun skulle lage et blodbad, før hun så rettet spissen av kniven mot hodet hans og kommanderte ham ut for å grave sin egen grav.

Nå angrer Grimstad-mannen, naturlig nok, på at han tok kvinnen med til Norge før han rakk å bli bedre kjent med henne.

— Vi burde selvfølgelig blitt bedre kjent før vi giftet oss i Nigeria, sier mannen til agderposten.no.

Oppførsel langt fra det normale

Siden de allerede var gift, før de kom til Norge, kunne norske myndigheter stemple «familiegjenforening» i passet. Nå forbereder norske myndigheter å få henne utvist etter at ekteskapet gikk i stykker, og vilkårene for fortsatt opphold ikke lengre er til stedet. Problemet er at den fem år gamle sønnene hennes, som nå bor hos en fosterfamilie i Grimstad. I retten i går viste kvinnen i følge agderposten.no en oppførsel som skiller seg langt fra det normale, og det er opp til barnevernet å avgjøre om det er forsvalig å sette sønnen sammen med henne på flyet til Nigeria.

-Trodde fugler var onde ånder

Ektemannen tror kvinnen har hatt det vanskelig med å tilpasse seg i Norge.

— Jeg tror ikke det var så bra for henne å bli så isolert fra sin egen kultur. Etter hvert begynte hun å snakke om at fuglene utenfor stuevinduet var onde ånder - ånder som familien hadde sendt for å iaktta henne. Dette var en kultur som hun trodde på, men som jeg ikke hadde forutsetninger for å skjønne, sier mannen til avisen.