KRISTIANSAND: Kittelsen har ledet fylkespartiet i to år og ønsket opprinnelig å fortsette. Men for et par uker siden ble stortingsrepresentant Rolf Terje Klungland lansert som motkandidat.

– Jeg ønsker ikke å skape splittelse og stiller derfor ikke opp for en ny periode, sier Kittelsen til Fædrelandsvennen.

Hun har fått støtte fra de tunge Ap-lagene i Kristiansand og Vennesla. Men vil likevel ikke ta kampen på årsmøtet 8. mars.

– Selv om Kristiansand og Vennesla alene utgjør om lag halvparten av årsmøtet, er det andre lokallag som har sagt at de ikke støtter meg. Det betyr at det ville gått mot en splittelse, og det vil jeg unngå, sier hun.

– Var det en vanskelig avgjørelse?

– Ja, det var det. Jeg har fått så mange henvendelser fra folk som støttet meg, at dette var vanskelig. Men det viktigste for meg er å ikke splitte partiet.

– Er du skviset ut av Klungland?

– Nei, det får du spørre ham om, sier Kittelsen.

– Bestemt ikke, svarer Klungland.

– Jeg har bare stilt meg til disposisjon for partiet etter å ha fått en forespørsel. Utover det har jeg ikke gjort noen verdens ting, sier han.

Lederen av valgkomiteen, Per Iversen, var ikke klar over Kittelsens beslutning da Fædrelandsvennen snakket med ham tidligere i dag.

Han ville ikke gå i detalj om komiteens arbeid, men antyder at det ikke er kommet opp flere kandidater.

– Vi ønsker å legge fram en innstilling med bare én kandidat på topp. Det er jo lettere å få til hvis det bare en én kandidat, sier han.