KRISTIANSAND: Både i Arendal, Kvinesdal og Kristiansand ble det svært ampert for politiet i natt. Berusede personer likte dårlig å bli tilsnakket av politiet, og begynte å slåss med politibetjentene på stedet.

Utenfor utestedet Twist and Shout i Markens gate ble en 28-åring fra Kristiansand lagt i håndjern og innbrakt i arresten i 01-tiden.

Slo dørvakt i ansiktet

— Dørvaktene ba om hjelp etter at mannen begynte å slåss med dem. Han slo en dørvakt i ansiktet, spyttet på politibetjentene da de ankom, og slåss med politiet før han ble lagt i håndjern, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ingen skal ha kommet alvorlig til skade i slåssingen, men 28-åringen kan vente seg en reaksjon fra ordensmakten.

— Han blir anmeldt både for det ene og det andre, hovedsaklig for vold mot politiet og dørvaktene, sier Lauvnes.

Tre kvarter senere, klokken 01.45, ble politiet i Arendal tilkalt etter at en polsk statsborger lagde bråk ved et utested i Kirkegaten i Arendal.

— Også han slåss mot politiet, og ble tatt med til arresten i Arendal, opplyser operasjonslederen.

Kranglet i køen

Ved restauranten Neset mat og drikke i Kvinesdal slo en 29 år gammel mann seg vrang i 03-tiden. Mannen begynte først å slåss med andre personer på restauranten, og fortsatte volden da politipatruljen ankom.

— Han ble pågrepet, og er anmeldt for ordensforstyrrelse, samt slåssing med politiet, sier Lauvnes.

29-åringen, som er bosatt i Kvinesdal, ble kjørt til arresten i Kristiansand. Omtrent samtidig fikk politiet i Arendal igjen gjennomgå da en mann hisset seg opp ved et utested.

— Han kranglet i køen, noe som gjorde at dørvakten ba ham om å fjerne seg. Dette resulterte bare i enda mer bråk og slåssing på stedet. Mannen endte i slåsskamp med politiet også, og ble satt i arresten i Arendal, sier Lauvnes, som mener å se en økning i antall tilfeller av vold mot politiet.

- Det klikker for noen

  • Jeg jobbet i Kristiansand på 70-tallet også, og da var det mer ampert enn på 80- og 90- tallet. Nå er det nesten slike tilstander som på 70-tallet igjen, selv om noen helger kan være bra, mens andre helger er veldig ampre, sier han.

Operasjonslederen medgir at bråket som oftest starter ved at personer blir tilsnakket på utesteder. Når da politiet kommer til stedet, setter personene seg opp mot patruljen.

— I perioder ser vi at en del berusede personer ikke skjønner at de blir snakket til. Det klikker rett og slett for noen, sier han.