KRISTIANSAND: — Ettersom kona mi jobber i juli, er det like greit at jeg er her, humrer Karinen.

I disse dager jobber han nærmest døgnet rundt; med selve Sabeltann-showet på kvelden, innspilling av ny Sabeltann-dvd på nattestid, og småopptredener i Dyreparken på dagtid.

— I natt var jeg i seng klokka 5, så nå er det virkelig full rulle, sier Karinen, som spiller Pelle Pirat, en veldig trofast, men kanskje ikke videre smart sjørøver.

God pause

De årene det skal øves inn et nytt stykke, er Karinen i Kristiansand 14. dager før premieren. Ettersom årets forestilling «Kaptein Sabeltann og den forheksede øya» er spilt også tidligere år, tilbringer skuespillerene 5 uker i Kristiansand. Om en knapp uke, skal Karinen puste ut.

— Jeg blir i Kristansand til søndag, så blir det en deilig pause frem til høsten, sier Karinen.

Gir seg trolig neste år

Søndag gikk den siste av de 21 ordinære Sabeltann-forestillingene av stabelen, men Karinen kan ikke hvile ennå. Mandag gleder han seg til den første av totalt tre ekstraforestillinger.

— Sabeltann er er jo helt unikt, og det er derfor det er så moro å være med. Det er ikke mange muligheter man har for å spille for så mange mennesker, sier Karinen, som likevel vurderer å gi seg etter sommeren 2009. — Neste år har jeg altså 20-årsjubileum som Pelle Pirat. Jeg har nok tenkt at det er naturlig å etterhvert trekke seg tilbake da, og la andre overta, sier Karinen til fvn.no

Til daglig arbeider Karinen ved Riksteateret, og etter ferien skal Karinen begynne på leseprøver på «Stormen» av William Shakespeare.