Foto: Color Line
Foto: Color Line

KRISTIANSAND: Den 3. januar løftes den nye restaurantdelen om bord på Superspeed 1. Selve operasjonen gjøres ved STX-verftet i Helsinki.

– Modulen er totalt 450 tonn, og vi får 500 ekstra sitteplasser, sier linjedirektør Odd Grønberg i Color Line.

Det betyr at ferja kan frakte en halv million flere personer i året, og vil få en daglig kapasitet på 14000 passasjerer ved normal drift.

– Vi utvider kraftig, og dette er et kjempeløft for oss. Det vil bety bedre plass for de som reiser, og mindre kø i høysesongen, sier Grønberg. I tillegg til nye restaurantplasser, vil det også bli bygget nye mannskapskabiner foran på skipet.

Ombyggingen vil koste 100 millioner kroner.

450 TONN: Den store restaurantmodulen blir løftet på plass i Helsinki over nyttår. FOTO: COLOR LINE Dansk pizza

Den nye restauranten blir bygget over akterdekket som brukes til spesialgods.

– Vi lager Europas største pizzarestaurant, faktisk, sier Grønberg.

I februar regner Color Line med å kunne sette ferja i normal trafikk. Men noen gullalder for potensielle pepperonileverandører på Agder kan ikke direktøren love.

– Maten kommer fra sentralkjøkkenet vår i Hirtshals, så alle leveransene til den nye pizzarestauranten vil komme herfra, sier han.

Én daglig avgang

Mens Superspeed bygges om, reduseres antall avganger mellom Kristiansand og og Hirtshals til én om dagen.

Det er Superspeed 2 som da vil veksle på å betjene henholdsvis Larvik og Kristiansand for danmarksfarerne.

Her kan du se avgangstidene for januar

– Det byr selvsagt på litt utfordringer, men vi har masse plass til alle som vil reise, og frykter ikke for kapasiteten. Mange av skituristene som kommer fra kontinentet og skal til Hovden, velger allerede å kjøre om Larvik, fordi de kommer til Norge tidlig på morgenen, sier Grønberg.

Antall reisende med ferja i januar ligger omkring 40000 passasjerer.

– Ser du det opp mot juli, da vi er oppe i 250000 passasjerer i måneden, er ikke januar den verste måneden å gjennomføre ombyggingen på, sier linjedirektøren, og mener han kan avdramatisere frykten folk eventuelt måtte ha for å ikke komme fram i tide.

INGEN BILLETT: Du trenger ingen ekstrabillett for å sette deg til bords i denne restauranten. FOTO: COLOR LINE Foto: Color Line