Er du blitt frastjålet båtmotoren, eller kjenner du til tyveriene? Kontakt fvn.no på 03811 eller send mail til nyheter@fvn.no.

AGDER: Fredag ettermiddag ble det meldt om sju stjålne båtmotorer fra forskjellige steder på Sørlandet. Lørdag er det meldt om fire nye tyverier.

— Det er sesong for båtmotortyverier nå. Båthavnene er stille og forlatt, sier operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Fra landstedsbåter

Tyveriene de siste dagene har skjedd fra Risør i øst til Flekkefjord i vest. Lørdag ble det oppdaget tyverier fra Monesstranda i Mandal og Torsvika i Risør.

— Ved Monesstranda er det i løpet av de siste dagene stjålet to 9,9-hesters motorer fra landstedsbåter som lå ute. I Risør er det stjålet en 25-hesters Yamaha-motor og en 25-hesters Honda-motor, opplyser Steinsland.

- Kommer nok i tur og orden

Fredag varslet båteiere i Lillesand, Mandal, Lindesnes og Flekkefjord om båtmotorer som var stjålet. Samtlige motorer var mindre påhengsmotorer, og alle skal ha blitt stjålet ved at tyvene kom med båt og reiste igjen med båt.

Politiet tror det vil komme inn flere meldinger i løpet av helgen.

— Dette er jo bare de som vi har fått meldinger om. Det kan være mange tyverier som vi ikke kjenner til. De kommer nok i tur og orden nå, sier operasjonslederen.