KRISTIANSAND: 16 åringen var tiltalt for å ha truet en av de som har omsorgsansvaret for ham med kniv. Videre var han tiltalt for å ha knust ruter i boligen han har, og for å ha truet en jevnaldrende gutt på nettet via Nettby.

— Den 16 år gamle gutten har en medfødt hodeskade som gjør at han ikke alltid mestrer de situasjoner han kommer opp i og som ikke er forutsigbare, fortalte en av de ansatte i barnevernsinstitusjonen som har ansvaret for gutten.

Han ble tatt med til rettslokalene i tinghuset, men dagen før rettssaken skulle starte fikk han en utagerende reaksjon så kraftig at han måtte tas med makt.

— Det ble for vondt og vanskelig, sa et vitne i retten.

Det var nye opplysninger for forsvareren, aktor og retten at gutten har en hjerneskade som kan føre til spesielle reaksjoner.Etter krav fra forsvareren, advokat Sveinung Johnsen, bestemte retten seg for å utsette straffesaken mot gutten slik at det kan avklares om han er strafferettslig tilregnelig. Dette mente aktor, politiadvokat Morten Formo, ikke var nødvendig.

16 åringen fungerer nå bedre enn på lenge. Han bor sammen med barnevernsansatte som har ansvar for gutten både i fritiden og i skolesituasjonen.