KRISTIANSAND: Politiet fikk meldingen om det væpnede ranet av Joker i Vågsbygdveien like før klokken 00.30 i natt.

Da hadde raneren truet den 18 år gamle kvinnen og holdt henne nærmest som gissel i nærmere tre kvarter på Joker i Vågsbygdveien.

— Da kvinnen var ferdig på jobb og skulle forlate butikken ble hun truet med et skytevåpen av en maskert mann. Kvinnen ble truet til å låse seg inn i butikken igjen, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Frank Solås, til fvn.no.

Tips i saken? Kontakt oss på tlf: 800 81 300

- Svært grovt ran

  • Etter å ha ranet butikken ble kvinnen truet til å gå med raneren bort til Vågsbygdsenter, hvor han forlot henne, sier Solås.

18-åringen tok straks kontakt med sin familie, som varslet politiet.

Politiet karakteriserer ranet som svært grovt.

— Det er stygt i og med at han truer henne med skytevåpen og holder på i tre kvarters tid i fra kvinnen låste seg inn i butikken til hun var ute igjen, sier Solås.

Avga forklaring i natt

18-åringen skal ha kommet fysisk uskadet fra hendelsen, men er tydelig preget av ranet. Hun ble i natt tatt hånd om av sin familie, og avga i tillegg en detaljert forklaring av ranet til politiet.

Ifølge kvinnen skal raneren ha vært maskert og mørkkledd. Ransmannen ble også beskrevet som liten av vekst.

Gjerningsmannen skal ha truet 18-åringen med våpen, ranet Joker og deretter fulgt kvinnen til Amfi Vågsbygd før han forlot henne.

— Vi kjenner foreløpig ikke beløpet, men det skal ikke være snakk om de store summene som han klarte å stikke av med, opplyser Solås.

Det ble i natt søkt etter den væpnede raneren med hundepatrulje i det aktuelle området, men så langt har ikke politiet pågrepet noen mistenkte i saken.

Nå etterlyser politiet tips i saken.

— Han ble sist sett i området ved Amfi Vågsbygd og Fiskå skole, hvor han forlot henne, opplyser Solås.