KRISTIANSAND : Årsaken til anmeldelsen er at viktige bevis fra Baneheia-saken skal være forsvunnet. Klomsæt ønsker at dna-materialet i saken skal undersøkes på nytt i forbindelse med sin søknad om gjenopptakelse av saken.

Advokaten har derfor anmeldt den ansvarlige ved Agder Politidistrikt til Spesialenheten for politisaker. Kriminalsjef Arne Pedersen i Agder politidistrikt kjente ikke til anmeldelsen da Fædrelandsvennen tok kontakt med ham onsdag. Pedersen ønsket ikke å kommentere Klomsæts forespørsel om utlevering av dna-materiale.

— Det blir helt feil å kommentere slike innspill gitt til media når saken er oversendt til vurdering i kommisjonen, sier Pedersen.

Vil ha saken opp på nytt

Klomsæt har på vegne av sin klient Viggo Kristiansen søkt om gjenopptakelse av Baneheia-saken til Kommisjonen for gjenoptakelse av straffesaker. Kristiansen ble i 2002 dømt til 21 års forvaring for drapene i Baneheia, og soner for tiden på Ila fengsel. Han hevder fremdeles sin uskyld.

Klomsæt har tidligere hevdet at det ble gjort en rekke feil i etterforskningen, og at Kristiansen ble forhåndsdømt. Saken er fremdeles til behandling hos gjenopptakelseskommisjonen, og en avgjørelse er ventet i løpet av høsten.

Ba om tilgang til bevismateriale

Det er i forbindelse med arbeidet om gjenopptakelse av saken at Klomsæt har bedt om å få tilgang til bevismaterialet i saken. Da han ba om å få utlevert dette materialet skal det angivelig ha kommet for en dag at det var borte. Dette skal være den direkte årsaken til at Klomsæt anmeldte Pedersen.

Klomsæt ønsket onsdag ikke å kommentere saken. Det lyktes ikke Fædrelandsvennen å få en kommentar fra politimester Kirsten Lindeberg. Visepolitimester Kjell Hegstad kjente ikke til at Pedersen skal være anmeldt.

Les mer om denne saken i dagens Fædrelandsvennen.

ANMELDT: Kriminalsjef Arne Pedersen er anmeldt av advokat Sigurd Klomsæt fordi viktige bevis fra Baneheiasaken er forsvunnet. ARKIVFOTO