Foto: Kristian Jacobsen

STAVANGER: Politiet har fortsatt håp om å finne levninger av Ann-Helen Karlsen (35), som forsvant sporløst etter å ha vært på besøk hos sin eks-samboer (37) natt til 6. mars 2005. Tirsdag ble solamannen pågrepet og siktet for forsettlig drap på Karlsen, etter at hans fraseparerte kone for noen uker siden ga politiet nye opplysninger.

Kvinnen (34) har forklart politiet at hun så ektemannen slå Karlsen i hjel med en hammer ved containerhavnen i Tananger, og at han deretter fraktet liket ut på sjøen med båten sin og senket det ved innløpet til Risavika havn.

Etter det Aftenbladet erfarer, har kvinnen forklart at 37-åringen også kastet drapsvåpenet på havet. Politiet søker også etter andre gjenstander som eventuelt kan knytte den siktede til en drapshandling.

40 meters dyp

Politiinspektør Ernst K. Rossebø opplyser at søket foregår på rundt 40 meters dyp.

På den dybden er det lite strøm. Politiet mener at liket av Karlsen kan ha blitt festet til en tung gjenstand eller er innhyllet i lenker/kjettinger, slik at det kunne synke ned på havbunnen.

Søket startet onsdag 10. september og har altså pågått i over to uker.

Foreløpig fortsetter politiet letingen med båt, sonar og miniubåt. Det er ikke satt en dato for når det eventuelt opphører.

Optimisme

Store ressurser blir brukt til søket, noe som betyr at politiet har god tro på å finne ting som bringer forsvinningssaken viktige skritt videre.

Rossebø opplyser at fire politietterforskere arbeider fast med saken, i tillegg til dem som utfører søket.

— Vi setter på folk og supplerer når det er nødvendig, sier han til Aftenbladet.

Politiet fikk i går Stavanger tingretts medhold i at den drapssiktede 37-åringen kan varetektsfengsles i fire uker med brev -og besøksforbud. To av ukene i full isolasjon.

Unntatt offentlighet

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører, etter at politiadvokat Geir Magne Torvestad begjærte dette. Politiet mente at åpne forhandlinger ville skade den videre etterforskning, blant annet ved at vitner som skal avhøres, kan bli påvirket dersom enkelte detaljer blir offfentliggjort.

Også kjennelsen, med rettens begrunnelse for å fengsle, ble unntatt offentligheten.

Politiadvokat Torvestad ba om varetekt på grunn av fare for bevisforspillelse. Politiet frykter at 37-åringen kan fjerne/ødelegge bevis eller forsøke å påvirke vitner hvis han blir løslatt.

Anker

— Min klient påkjærte kjennelsen på stedet fordi han mener det ikke foreligger noen skjellig grunn til å mistanke ham, sier mannens forsvarer Arvid Sjødin.

— Samsvarer dette med dine råd til din klient?

— Jeg trenger ikke avsløre mine råd til min klient. Jeg har blitt bedt om å skrive et støtteskriv, og det har jeg sagt meg villig til å gjøre, svarer Sjødin.

«Mareritt»

37-åringen tar ifølge forsvareren siktelsen tungt.

— Det er et mareritt å være i den situasjonen han er i nå.

Siktede har i løpet av gårsdagen ikke vært inne til nye avhør.

Fædrelandsvennen/ Stavanger Aftenblad