SØGNE: Det skal ha begynt å brenne i en båt ved Rivenesodden i Søgne-skjærgården. I forbindelse med at fortøyningen til en annen båt skulle kuttes, havnet to personer i vannet.

Se video øverst i saken.

— Ved Rivenesodden har to båter ligget fortøyd, en av disse har begynt å brenne. I den forbindelse har to personer havnet i sjøen. Den ene av disse har avgått med døden ved drukning. De resterende fem personene er blitt kjørt til sykehus med brannskader og røykskader, sier politiets innsatsleder, Lars Stamnes, til fvn.no. Har du tips eller bilder? Tips oss på tips@fvn.no eller 03811

En båt like ved oppdaget hva som skjedde og sende maritimt nødoppkall til kystradioen.

Sendte mayday-oppkall

— Vi fikk melding klokka 02.42. Det var da en båt som lå ved siden av den som tok fyr som varslet mayday via Tjøme radio. Andre båter i området ble varslet via Tjøme og Rogaland radio. Sea King-helikopter og redningsskøyta "Hvaler" fra Mandal ble også varslet, sier redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS), til fvn.no.

Totalt var seks personer i de to båtene og alle er kjørt eller fløyet til sykehus for behandling. Det er ikke avklart hvor mange som var i båten hvor det brant og hvor mange som var i den andre båten. Det er heller ikke klart hvilken type brann som oppstod i båten.

Én person omkom, fire er skadet og én person slapp fra ulykken uten fysiske skader.

— Nå skal vi først få kontroll på båten hvor det har vært brann. Krimtekniske undersøkelser i ettertid vil vise hva som er skjedd, sier Stamnes.

(Les mer under bildet)

Her er en av de fem ambulansene som bistod de involverte i ulykken. Foto: Vegard Nekstad. Foto: Vegard Nekstad

Båten gikk ned

Redningsskøyta "Hvaler" fra Mandal rykket ut da alarmen gikk og den skulle gjøre et forsøk på å slepe båten inn til land. Forsøket lyktes ikke da båten sank, bekrefter HRS til fvn.no ved 05.30-tiden.

Fem ambulanser, to luftambulanser, Sea King-redningshelikopter og flere politipatruljer rykket ut til stedet da meldingen kom inn. Det hersket lenge forvirring om hvor personene fra båtulykken befant seg.

Operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt bekrefter overfor fvn.no at det var voksne personer fra Agder-fylkene som befant seg i båten. Båten skal skal ha vært en mellomstor plastbåt.

Aksjonen avsluttet

Vitner i området observerte en god del røyk i forbindelse med ulykken. Ved 05.30-tiden er aksjonen avsluttet. Alle nødetatene har avsluttet og returnert fra ulykkesstedet. Politiet ønsket i morgentimene ikke å bekrefte kjønn og alder på de involverte.