KRISTIANSAND: ”Bare for å teste om jeg føler meg som en sterk og selvstendig kvinne når jeg tar bilde av meg selv i undertøyet”, skrev Vaagland (40) på Twitter, i det hun la ut bilde av seg selv i undertøyet, tatt på toalettet på jobb.

Og etter en dag hun omtaler som absurd, der hun ikke har gjort annet enn å snakke med journalister i både Norge og Sverige, er det naturlig å spørre henne om hun fremdeles føler seg som en sterk og selvstendig kvinne.

— Ja, etter denne slitsomme dagen føler jeg meg akkurat like selvstendig og sterk som jeg gjorde før. I tillegg har jeg fått meg en god latter, forteller Vaagland, til fvn.no.

- Var kanskje litt naiv

Vaagland kommer opprinnelig fra Arendal, og er til daglig programleder for ”Nasjonalgalleriet” som sendes på NRK2. Hun har bred journalistisk erfaring, men at bildet av henne i undertøy skulle ende opp over hele forsiden til norges største avis, hadde hun ikke i tankene da hun ble intervjuet av VG i går.

— Jeg hadde jo en viss anelse om at det kom til å vekke oppsikt, men jeg var kanskje litt naiv. Jeg tenkte at det kanskje ble en liten sak bakerst i avisa, men at det skulle fylle hele forsiden hadde jeg ikke trodd, sier Vaagland.

— Hvordan var det å se bilde av seg selv i undertøyet på forsiden av VG?

— Det var litt sjokkartet, men jeg måtte le høyt.

Sensurerer vanlige damekropper

Men selv om latteren sitter løst, har Vaagland et budskap hun ønsker å formidle. For bildet la hun ut etter at både Marianne Aulie og Demi Moore hadde gjort akkurat det samme. Aulie og Moore fikk oppmerksomhet de også, men de oppnådde ikke i nærheten av den samme mediestormen som Vaagland.

— Det at et bilde av en helt vanlig damekropp får så mye oppmerksomhet, illustrer veldig godt mitt poeng. Den vanlige, normale damekroppen er sensurert bort fra media, påpeker hun.

Varaordfører i Kristiansand, Mette Gundersen, synes Vaagland peker på noe viktig, og synes i hvert fall ikke hun har noe å skamme seg over.

— Jeg har jo sett det kornete bilde som var på forsiden av VG, og var ikke ho flott ho da, sier Gundersen.

Gundersen ville ikke gjort det

Varaordføreren peker på at mange, spesielt unge jenter, nærmest setter livet på spill fordi de ikke er fornøyd med egen kropp. Derfor synes hun det er bra at debatten kommer opp med jevne mellomrom.

— Det er bra å ha fokus på dette. Kroppen min er helt åkei som den er, og det er kjempebra, slår Gundersen fast, før hun lattermildt påpeker at hun aldri ville gjort noe lignende.

— Det får være forebeholdt de få.

Vaagland har bare fått positive tilbakemeldinger på stuntet sitt.

— På jobben var det bare latter. Jeg har ikke rukket å lese alle tilbakemeldingene jeg har fått, men det har vært utrolig mye jubel, særlig fra damer. Jeg tror at damer synes det er utrolig deilig å se damer som ligner mer på dem selv, og ikke på pornomodeller.

— Du angrer ikke på bildet?

— Nei nei nei. Det har vært en slitsom men morsom dag, sier Vaagland.

Første og siste Twitter-melding

Twitter-meldingen Vaagland la ut i går var hennes aller første. NRK-kollega og programleder i Lydverket, Asbjørn Slettemark, kommenterte bildet hennes på følgende måte:

”Hele Lydverket-redaksjonen sitter og venter på den vanskelige andretweeten fra NRK-kollega Helle Vaagland.”

Men overfor fvn.no røper Vaagland at de kanskje må vente forgjeves.

— Foreløpig har jeg ikke hatt tid til å tenke på hva den neste tweeten skal bli. Men jeg vet ikke om jeg har anledning eller tid. Jeg har jo to små barn. Jeg tror egentlig Twitter passer best for dem som ikke har barn, avslutter Vaagland.

Dermed kan en av de mest omtalte Twitter-meldingene i Norge, være både begynnelsen og slutten på Vaaglands karriere i det populære sosiale mediet.