KRISTIANSAND: Gruppevoldtekten skal ha skjedd i en bolig på Lund i Kristiansand natt til lørdag.

Kvinnen blødde kraftig fra et kutt i armen da hun ble funnet.

Hun skal selv ha fortalt politiet at hun ble knivstukket, og ble med ambulanse brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand for behandling av kuttskaden.

Avhør

Først i avhør senere på dagen kom det fram at hun skal ha blitt utsatt for en gruppevoldtekt.

Kvinnen skal da ha anmeldt de tre mennene som nå er pågrepet. Den ene av mennene ble pågrepet lørdag formiddag, mens den andre ble pågrepet av politiet lørdag kveld.

Tredjemann ble pågrepet i 14-tiden søndag, etter at politiet hadde jaktet på ham i om lag et døgn. Politiet kjente hele tiden identiteten til mannen.

Alle de pågrepne er ifølge politiet i 30-årene, og siktet for voldtekt. Den ene av dem er også siktet for legemsbeskadigelse.

Sterkt preget

Kvinnen er ifølge politiet sterkt preget av hendelsen.

— Vi gjennomførte et foreløpig avhør av fornærmede i går. Fortsatt gjenstår det noen undersøkelser, men vi regner med å få avhørt de siktede enten i dag eller mest sannsynlig i morgen, sier jourhavende politiadvokat Geir Magne Søfteland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

- Er naboer eller andre vitner avhørt?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier politiadvokaten.

Lite samarbeidsvillige

Av hensyn til etterforskningen er politiet svært tilbakeholdne med informasjon. Politiet vil ikke si verken hvor i Kristiansand voldtekten har funnet sted, eller hvor mennene ble pågrepet.

Etter det fvn.no forstår, skal imidlertid voldtekten ha skjedd i en bolig på Lund. Flere personer skal ha vært til stede i boligen da politiet kom til stedet natt til lørdag, før politiet hadde fått informasjon om at det dreide seg om voldtekt. Personene på stedet skal ha vært lite samarbeidsvillige.

En mann, som på det tidspunktet var mistenkt for knivstikking, hadde forsvunnet fra boligen.

Kjenninger av politiet

— Vi pågrep en person som var til stede, men vedkommende ble pågrepet for å være i besittelse av narkotika, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Denne mannen skal ifølge politiet nå ha status som vitne i saken.

Alle de involverte beskrives som kjenninger av politiet. De skal være kjent for politiet for rus- og narkotikakriminalitet.

Etter det fvn.no kjenner til, gjorde politiet tekniske undersøkelser på stedet lørdag morgen. Politiet vil foreløpig ikke kommentere om de har gjort tekniske funn i saken.