KRISTIANSAND: Radiostasjonen NRJ vant konsesjonsrunden over Radio Kristiansand, og får dermed frekvensen som kanalen har hatt, 106,9. I samarbeid med det nyetablerte, lokale selskapet Radio & Co. starter kanalen sendingene på nyåret.

– Det er viktig å understreke at vi kommer til å ha et lokalt preg, samtidig som vi beholder NRJs konsept. Vi kommer til å etterstrebe konsesjonens krav om 6,6 timer lokalt innhold per dag, sier Jesper E. Krumm, styreleder i Radio & Co.

NRJ er det største radionettverket i Europa, med 400 radiostasjoner. I Norge finnes i flere av de største norske byene. Radio Ung får dermed en slagkraftig konkurrent i den nyetablerte kanalen.

– NRJ er gode på å lage ren musikkradio for ungdom, men de har aldri laget radio med spesielt lokalt innhold. Det blir spennende å se om de kommer til å oppfylle konsesjonskravene. Rundt 400 minutter per dag er såpass mye, at jeg tror de har vanskelig for å klare det, sier Tore Mydland, ansvarlig redaktør i Radio Ung.

Bak Radio & Co står næringslivsaktører i Kristiansand og radiokompetanse både i og utenfor distriktet.

FORVENTNINGSFULL: Jesper E. Krumm, styreleder i det nyetablerte selskapet Radio & Co, tror NRJ vil bli godt mottatt av lytterne i Kristiansand. Han lover samtidig at kanalen også skal ha en lokal profil.FOTO: KJARTAN BEJLLAND Foto: KJARTAN BEJLLAND