KRISTIANSAND: Den 18 år gamle jenta hadde vært på byen lørdag 31. mai, og skulle ta nattbussen hjem klokka kvart over tre om natta. Hun hadde imidlertid ikke penger, men fikk likevel sitte på til Hånes hvor hun skulle overnatte hos en kompis hvor en del ungdommer var samlet.

Ifølge forklaringen til jenta, som retten har lagt til grunn, var det mange folk på bussen, og jenta ble stående helt foran og snakke med sjåføren. Han slapp passasjerene av straks før han kom til en snuplass på Hånes, som var siste stopp. Sjåføren tilbød seg å kjøre jenta hjem, siden han likevel skulle gå av vakt. Dette reagerte hun på.

Retten har lagt til grunn at «han parkerte bussen ved den mørke delen av snuplassen. Fornærmede sa «ha-det» eller lignende, og gjorde seg klar til å gå av bussen. Fordøren var imidlertid lukket, og tiltalte reiste seg fra plassen sin og sa at ”han hadde lyst på henne og ville kjenne litt” eller lignende, før han kom mot fornærmede som sto like i nærheten. Tiltalte holdt fornærmede fast, og presset henne mot veggen ved hjulbrønnen. Mens han holdt med venstre hånd rundt henne, førte han sin høyre hånd langs lårene, håndflaten mot skrittet, over magen og brystene til fornærmede, som ble veldig redd og syntes at det var ekkelt. Tiltalte prøvde kysset henne flere ganger på munnen. Episoden tok slutt da fornærmede fikk tak i en stang i bussen og dro seg løs, før hun kom seg unna ut bakdøren».

I forbindelse med straffeutmålingen har retten i skjerpende retning lagt vekt på at den seksuelle tilnærmelse er forvoldt av bussjåfør på nattbussen, overfor en betydelig mindre, yngre og beruset jente.

«Som bussjåfør for nattbussen er tiltalte vist en tillit som er misbrukt ved overtredelsen. Allmenne hensyn tilsier at det reageres med en markert straffereaksjon. Opplevelsen har utvilsomt blitt opplevd som meget skremmende for fornærmede, hvilket tiltalte måtte være seg bevisst», skriver retten.

I tillegg til en betinget fengselsstraff på 30 dager, er buss-sjåføren fradømt retten til å ha kjøreseddel og driver personbefordring mot vederlag for en periode på tre år.