MARNARDAL: Politiet har flere ganger vært i det brannherjede området og snakker med mannskapene som har deltatt i slukkingen.

– Vi etterforsker i den forstand at vi snakker med brannfolk i forhold til å forsøke å finne brannårsaken, men utover det er det ingen vanlig politietterforskning, sier politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen, til fvn.no.

Brannfolk fvn.no har vært i kontakt med forteller at det går en kraftlinje gjennom brannområdet, og at gnister fra denne kan ha antent skogen. Politiet har flere teorier, men ønsker ikke å utdype teoriene nærmere.

– Det er fremsatt flere teorier, men det er ting vi ikke vil mene noe om før vi har konsultert oss med de involverte, sier Gabrielsen.

Fortsatt på brannstedet

Brannsjef i Brannvesenet Sør, Jon Inge Aasen, har lært seg veien til Bjelland i Marnardal godt de siste dagene. Fredag formiddag var han igjen tilbake på stedet for å inspisere skadene.

– Det er godt og vel tusen mål skog som er ødelagt. En del er kratt og en del skog, sier Aasen til fvn.no.

I formiddag var 26 brannmannskaper på plass for dynke en del tuer og røtter hvor det fortsatt brenner litt.

– Vi går med hakke og spade langt inne i feltet. Det er fysisk håndarbeid og samtidig tar vi inn utstyret vi har brukt, sier brannsjefen.

Hvor mange meter med brannslange som er benyttet, har han ikke tall på, men det skal være snakk om mange hundre meter.

I kveld avsluttes etterslukkingen av brannen, men mannskaper vil jevnlig gå over feltet i løpet av helga.